اصلی ترین تفاوت های هنرستان و کار و دانش
نوشته شده توسط : تیزلند

اصلی ترین تفاوت های هنرستان و کار و دانش
بسیاری از دانش آموزان با ورود به سال دهم و پایان دادان به سال تحصیلی نهم با این چالش روبرو میشوند که کدام رشته تحصیلی را در کدام دبیرستان دنبال کنند.برخی معتقدند که رشته های نظری توانایی های بالایی دارند و برخی از دانش آموزان به رشته های فنی و کار و دانش گرایش پیدا میکنند.اما با کمی دقت در میابیم که بسیاری از رشته های فنی و هنرستانی در مدارس کار و دانش نیز تدریس میشوند.پس چه تفاوتی میان این دو دبیرستان است؟در ادامه به بررسی تفاوت هنرستان و کار دانش خواهیم پرداخت.

برای دیدن  لیست هنرستان اینجا کلیک کنید

معرفی شاخه‌ی فنی حرفه‌ای
به دلیل نیاز اساسی کشور به افراد فنی و متخصص، شاخه‌ی تحصیلی فنی و حرفه‌ای پایه‌گذاری شده است و هر ساله متخصصان زیادی از رشته‌های فنی و حرفه‌ای فارغ‌التحصیل شده و وارد بازار کار می‌شوند.

این شاخه دارای چهار زیرگروه هنر، مدیریت و خدمات، صنعت و کشاورزی و شامل 40 زیرشاخه است.

اساس و پایه‌ی رشته‌های فنی حرفه‌ای عملی و کارگاهی است و دانش‌آموزانی که در این رشته‌ها تحصیل می‌کنند دروس عملی و تئوری را کنار هم می‌گذرانند. البته تعداد واحدهای عملی این شاخه بیشتر از واحدهای تئوری آن است، به همین علت بیشتر دانش‌آموزانی وارد این شاخه می‌شوند که از مهارت و علاقه‌ی کافی به انجام کارهای عملی و فنی برخوردار باشند. با توجه به نیاز جامعه‌ی امروزه دانش‌آموزان فنی حرفه‌ای زودتر از بقیه‌ی شاخه‌ها به سمت بازار کار جذب می‌شوند.

برای دیدن  لیست بهترین هنرستان اینجا کلیک کنید

این رشته نیز مانند هر رشته‌ای مزایا و معایب خودش را دارد. در واقع دانش‌آموزان این رشته با ورود به این شاخه شانس خود برای ورود به دانشگاه‌های سطح عالی و درجه‌ی یک را از دست می‌دهند. برای ادامه‌ی تحصیلات تکمیلی این افراد می‌توانند در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد و در دانشگاه فنی و حرفه‌ای، علمی کاربردی، آزاد، پیام نور و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی با شرکت در آزمون کنکور سراسری ادامه تحصیل دهند.

باید گفت این دانشجویان از لحاظ علمی نسب به دانشجویان هم‌دوره‌ی خود در رشته‌ی ریاضی از ضعف علمی برخوردار خواهند بود، اما اگر این موضوع را از طرف دیگر مورد بررسی قرار دهیم دانش‌آموزان این شاخه در کارهای عملی و فنی به‌مراتب در سطح بالاتر و بهتری قرار دارند و این امر می‌تواند نقطه‌ی قوتی برای ورود به بازار کار محسوب شود.این یکی از مهمترین تفاوت هنرستان و کار و دانش است.

یکی از دروس مشترک در همه رشته های تحصیلی فارسی است.کتاب فارسی دهم بنی هاشم میتواند برای ارتقا دانش شما میفید باشد.

تفاوت هنرستان و کار و دانش

برای دیدن  لیست بهترین هنرستان تهران اینجا کلیک کنید

معرفی شاخه‌ی کاردانش
شاخه‌ی کاردانش نیز با هدف تربیت نیروی کار ماهر و توانمند برای رفع نیازهای جامعه شکل گرفته است. این شاخه از نظر زیررشته‌های اصلی کاملاً مشابه شاخه‌ی فنی حرفه‌ای است اما زیررشته‌های زیادی نسبت به این شاخه دارد. این رشته حدوداً دارای 150 زیرشاخه است که تنوع زیررشته‌ها کار را برای دانش‌آموزان راحت‌تر کرده است و آن‌ها می‌توانند در رشته‌ای که به آن علاقه‌مند هستند مشغول به تحصیل شوند. این رشته نیز مانند رشته‌ی فنی حرفه‌ای پایه‌ی عملی و کارگاهی دارد.

باید به این نکته‌ی مهم توجه کرد که تعداد دروس عملی این رشته نسبت به فنی حرفه‌ای بیشتر است و تقریباً بیشتر دروس این دانش‌آموزان در کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها گذرانده می‌شود، همین امر موجب شده تا دانش‌آموزانی که علاقه‌ای به مباحث تئوری ندارد به سمت این رشته سوق پیدا کنند.

در شاخه‌ی کاردانش لازم نیست حتماً در دبیرستان ادامه‌ی تحصیل داد، بلکه این امکان وجود دارد که برای اخذ دیپلم کاردانش به مدرسه مراجعه نکرد و صرفاً با مراجعه به آموزشگاه‌های فنی حرفه‌ای که مجوز خود را از سازمان فنی و حرفه‌ای دریافت کرده‌اند، دیپلم کاردانش دریافت کرد.

برای دیدن  لیست بهترین هنرستان های تهران اینجا کلیک کنید

تفاوت‌ ها و شباهت‌ های هنرستان و کار و دانش
دوره‌های کاردانش توسط وزارت آموزش و پروش و با همکاری وزارت کار و امور اجتماعی به‌عنوان یکی از دوره‌های رسمی آموزش متوسطه برگزار می‌شود اما دوره‌های فنی و حرفه‌ای توسط وزارت آموزش‌وپرورش، به‌صورت مستقل اجرا می‌گردد.

فارغ‌التحصیلان هر دو دوره، دیپلم متوسطه دریافت می‌کنند و امکان ادامه‌ی تحصیل در مقاطع بالاتر را خواهند داشت.

هر دو رشته روی مباحث عملی و فنی تمرکز دارند اما تعداد واحدهای عملی کاردانش بیشتر از فنی حرفه‌ای است.

شرایط ورود و تحصیل در شاخه‌ی فنی حرفه‌ای از کاردانش دشوارتر است و این امر به دلیل وجود واحدهای درسی تئوری در شاخه‌ی فنی حرفه‌ای است.

فارغ‌التحصیلان شاخه‌ی کاردانش سریع‌تر جذب کار می‌شوند زیرا در رشته‌ی کاردانش، دانش‌آموزان به صورت عملی مهارتی را می‌آموزند و پس از اخذ مدرک دیپلم می‌توانند مسئولیت شغلی را بر عهده بگیرند، اما در رشته‌ی فنی حرفه‌ای دانش‌آموزان پس از گرفتن دیپلم و در پایان دوره‌ی کاردانی به‌عنوان تکنسین وارد بازار کار می‌شوند.این مورد از تفاوت های مهم هنرستان و کار و دانش است.

برای دیدن  لیست هنرستان های تهران اینجا کلیک کنید

شاخه‌ی کاردانش به دلیل آنکه دروس عملی بیشتری دارد تعداد رشته‌های بیشتری را نیز شامل می‌شود. به‌طوری‌که در این شاخه بیش از 150 رشته ارائه می‌شود درحالی‌که در رشته‌ی فنی حرفه‌ای حدود 40 زیررشته موجود است.

ساعات حضور در مدرسه برای دانش‌آموزان فنی حرفه‌ای بیشتر است، همچنین در بیشتر مدارس و آموزشگاه‌های کاردانش سخت‌گیری زیادی روی دانش‌آموزان وجود ندارد.

دروس این دو شاخه کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند. در شاخه‌ی فنی حرفه‌ای بیشتر روی دروس و مباحث ریاضی و محاسباتی تمرکز می‌شود ولی در شاخه‌ی کاردانش هدف، یادگرفتن علم به صورت عملی است.

منبع : بانک کتاب مرکزی





:: بازدید از این مطلب : 18
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 شهريور 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: