نوشته شده توسط : تیزلند

خلاصه نویسی بهترین راه به خاطر سپردن مطالب سخت

چگونه خلاصه نویسی کنیم ؟

به طور کلی خلاصه ‌نویسی و یادداشت ‌برداری به چهار دلیل پیشنهاد می‌شود: اول اینکه هنگام مطالعه و دقیق خوانی از اصول مهم به شمار می‌آید و در عمیق تر کردن یادگیری مؤثر است. دوم حجم و زمان مرور کمتر شده و امکان مرورهای چندین باره را به شکلی سریع فراهم می ‌کند و سوم اگر به شیوه‌ای صحیح انجام گیرد به هنگام مرور بهتر و مؤثر از خود مطلب مفید واقع می ‌شود و چهارم این امکان را فراهم می‌کند که تمام مطالب و مباحث مرتبط با یک موضوع را که در کتاب درسی، جزوه، کتاب کمک آموزشی و هر منبع دیگری پراکنده باشد را در یک جا جمع ‌آوری کرده و از پراکنده خوانی جلوگیری نمود.

ابزار کار

خلاصه‌ نویسی علاوه بر ابزارهای رایجی که هنگام مطالعه دارید تنها یک ابزار مجزا لازم دارد و آنهم دفترچه یادداشت می‌باشد.

از خلاصه ‌نویسی در برگه‌های پراکنده و بدون صحافی خودداری نمایید چرا که با گذر زمان حجم یادداشت‌ها افزایش خواهد یافت و ترتیب آنها به هم خواهد خورد که یافتن و مرتب نمودن آنها زمان و انرژی زیادی می‌طلبد و کاری خسته کننده است.

می توانید از یک سر رسید قدیمی یا دفترچه یادداشت با اندازه مناسب برای این منظور استفاده کنید.

روش های مختلف

آنچه که ما با عنوان کلی خلاصه ‌نویسی از آن یاد می کنیم، شامل فنون مختلف یادداشت ‌برداری، حاشیه نویسی، خط کشی زیر جملات، دسته‌ بندی و علامت‌گذاری می‌شود که در ادامه به توضیح در مورد آنها کدام خواهیم پرداخت.

به طور کلی خلاصه ‌نویسی و یادداشت ‌برداری به چهار دلیل پیشنهاد می‌شود: اول اینکه هنگام مطالعه و دقیق خوانی از اصول مهم به شمار می‌آید و در عمیق تر کردن یادگیری مؤثر است. دوم حجم و زمان مرور کمتر شده و امکان مرورهای چندین باره را به شکلی سریع فراهم می ‌کند و سوم اگر به شیوه‌ای صحیح انجام گیرد به هنگام مرور بهتر و مؤثر از خود مطلب مفید واقع می ‌شود و چهارم این امکان را فراهم می‌کند که تمام مطالب و مباحث مرتبط با یک موضوع را که در کتاب درسی، جزوه، کتاب کمک آموزشی و هر منبع دیگری پراکنده باشد را در یک جا جمع ‌آوری کرده و از پراکنده خوانی جلوگیری نمود.

علامت‌گذاری و خط کشی زیر جملات

همانطور که در شماره قبل خواندید بهترین فن مطالعه درگیر شدن با مطلب یا به اصلاح مطالعه فعال می‌باشد. علامت‌گذاری سریع ترین روش برای مطالعه فعال بوده و البته نکات مهم را نیز مشخص می‌کند. زمانی که مطلبی را مطالعه می‌کنید جایی که برایتان سؤال باقی می ‌ماند و مطلب را کامل متوجه نمی ‌شوید از علامت سؤال (؟) استفاده نمائید و کنار آن مطلب علامت بزنید. هرجا احساس نمودید منطقه سؤال خیز بوده و به نکته خطرناکی اشاره شده است علامت خطر (!) و جایی که به یک کلمه یا عبارت کلیدی برخوردید دور آن خط بکشید، پاراگراف های مهم را با علامت ضربدر (*) مشخص کنید. به طور کلی هنگام مطالعه استفاده از علامت‌ گذاری سرآغاز خوبی برای مطالعه دقیق و فعال می‌باشد. فراموشی نکنید که این کار را با مداد انجام دهید چرا که ممکن است با پیشروی در مطالعه‌ تان متوجه شوید علامت قبلی اشتباه بوده و نیاز به تغییر داشته باشد. دقت داشته باشید که شلوغ کاری نکنید در استفاده از علامت ‌ها و انتخاب جملاتی که خط کشی می‌ شوند زیاده ‌روی نکنید چرا که در مطالعه‌ های آتی حوصله ‌تان سر می‌رود. بهترین هنرستان دخترانه

حاشیه نویسی

هر مطلبی که نوشته می ‌شود با هدف انتقال یک سری مطالب جدید و مهم به مخاطب می ‌باشد و برای اینکه این انتقال به نحوی مطلوب و ماندگار صورت پذیرد شرح و بسط و مثال و داستان ‌هایی به آن مطلب جدید و اصلی اضافه می‌شود. به عنوان مثال ساختار یک پاراگراف برای توضیح یک جمله کلیدی است که به طور معمول اولین یا آخرین جمله آن پاراگراف را تشکیل می‌دهد. دومین قدم در راه خلاصه‌ نویسی این است که کلیدی‌ ترین جمله هر پاراگراف را استخراج کرده به زبان خودتان در حاشیه کتاب یا جزوه یادداشت کنید. در پایان هر پاراگراف از خودتان بپرسید این پاراگراف قصد داشت چه مطلبی را به من بیاموزد و آن را در یک جمله و با زبان خودتان، نه کتابی بیان کرده و یادداشت نمایید. به علاوه می‌توانید سؤال، انتقاد و یا هر مطلب دیگری را که مربوط به همان موضوع باشد و در جای دیگری خوانده‌اید را حاشیه‌نویسی کنید. این فرآیند به تمرکز فکر، دقت، حفظ و یادگیری بهتر کمک می‌کند. بهترین هنرستان پسرانه

یادداشت‌ برداری

اصلی‌ ترین نوع خلاصه ‌نویسی یادداشت ‌برداری می ‌باشد که عبارت است از برداشت کلیدی ‌ترین مفاهیم هر مطلب و ثبت آن در دفترچه‌ای جداگانه به شیوه‌ای خاص که در مرورهای آتی کارایی داشته باشد.

دو ویژگی

هر برگه یادداشت ‌برداری شده باید دارای دو ویژگی مهم باشد. اول اینکه باید خلاصه و کلیدی باشد. یعنی آنچه که یادداشت می‌کنید باید حجمی بسیار کمتر از آنچه که در متن اصلی موجود است داشته باشد. عده‌ای هر خط متن را مهم تلقی می‌کنند و همه را یادداشت می‌کنند این کار هیچ خاصیتی ندارد و از فوایدی که برای خلاصه‌نویسی برشمردیم بهره‌ای نخواهد داشت. دومین ویژگی یادداشت‌ برداری تداعی‌گر بودن یادداشت ‌هاست یعنی همه آنچه را که پاراگراف و متن قصد انتقال آن را داشت به شما انتقال داده و یادآوری می ‌نماید. به بیان ساده یادداشت ‌ها باید مفید اما مختصر باشند.

چگونه یادداشت‌ برداری کنیم. هنرستان های تهران

بهتر است قبل از یادداشت‌ برداری با دو فن علامت‌گذاری و حاشیه‌ نویسی مطالب مهم را مشخص نمایید. سپس تمام مطالب مشخص شده را بار دیگر مرور کرده و به شکل کلیدی در دفتر یادداشت ‌برداری ثابت نمایید. دقت داشته باشید یادداشت‌ برداری شما باید شامل تمام نکات اصلی و کلیدی متن باشد تا شما را بی ‌نیاز از مراجعه ‌های بعدی به مطلب بنماید.

بهترین روش

بهترین روش برای یادداشت ‌برداری آن چیزی است که به نام «درخت حافظه»، «شبکه مغزی»، «طرح سازمانی» و «نقشه ذهنی» می ‌نامند. طرح شبکه مغزی یا نقشه‌ذهنی که برای اولین بار توسط «تونی بوزان» معرفی گردید از ساختاری شبیه شبکه‌ های مغزی برخوردار بوده و در به خاطر سپاری مطالب کمک فراوانی می‌کند. بدیهی است این روش بیشتر برای مطالبی که قابل سازمان ‌دهی می ‌باشند مثل انواع آرایه‌ های ادبی، صیغه ‌های فعل، روش رفع ابهام و ... کاربرد بسیار بالایی دارد. بهترین هنرستان های تهران

روش کار نیز به این شکل است که «تز اصلی» یعنی همان مهمترین و کلیدی ‌ترین نکته کل متن را به شکل افقی در وسط کاغذ نوشته و با شاخه ‌های مختلف «نکات اصلی» را به آن متصل می ‌کنیم و هر نکته اصلی می‌ تواند خود به چندین نکته فرعی و جزیی متصل گردد.

بهترین روش برای یادداشت ‌برداری آن چیزی است که به نام «درخت حافظه»، «شبکه مغزی»، «طرح سازمانی» و «نقشه ذهنی» می ‌نامند. طرح شبکه مغزی یا نقشه‌ذهنی که برای اولین بار توسط «تونی بوزان» معرفی گردید از ساختاری شبیه شبکه‌ های مغزی برخوردار بوده و در به خاطر سپاری مطالب کمک فراوانی می‌کند. بدیهی است این روش بیشتر برای مطالبی که قابل سازمان ‌دهی می ‌باشند مثل انواع آرایه‌ های ادبی، صیغه ‌های فعل، روش رفع ابهام و ... کاربرد بسیار بالایی دارد. بهترین هنرستان تهران

روش‌های دیگر

استفاده از نقشه ذهنی یا (MIND MAP) برای همه درس ‌ها امکان‌ پذیر نیست این به عهده شماست که با رعایت اصول آموزش داده شده و با بهره‌گیری از خلاقیت خودتان از فنون مختلف یادداشت‌ برداری استفاده نمائید.

دسته‌ بندی. بهترین هنرستان اینجاست

یکی دیگر روش‌ های مهم خلاصه‌ نویسی «دسته‌بندی» است. این روش برای مباحثی که شامل دسته ‌ها و طبقه‌ بندی‌ های مختلف می ‌باشند بسیار مفید است مانند تاریخ ادبیات و یا احادیث درس دین ‌و زندگی. روش کار نیز به این صورت است که مطالب مختلفی که بتوان در یک دسته قرار داد را یک جا نوشته و دسته‌ بندی می ‌شوند. به عنوان مثال می‌شود شاعران را بر حسب قرن و یا احادیث را بر اساس اشخاص دسته‌ بندی نمود.

تاریخ یادداشت ‌برداری.  هنرستان 

آخرین نکته مهمی که در خلاصه ‌نویسی باید اجرا نمایید این است که تاریخ یادداشت‌ برداری را درگوشه برگه یادداشت نمایید تا زمان‌ های خاص مرور سر درگم نشوید

منبع : کانون قلم چی



:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تیزلند

 

در این مقاله  ۱۷ تکنیک برای حل مشکل تنبلی در نوشتن تکالیف بچه ها ارائه شده است. این مقاله برای والدین کودکان ابتدایی است، که امیدواریم با خواندن این مقاله نحوه برخورد با کودکی که نمی خواد مشق بنویسد را متوجه شوید. ما دو پیش فرض مهم در نظر گرفته ایم و آن این است که: هنرستان

 

معلم به میزان منطقی تکلیف داده باشد.

 

دانش آموز نرمال باشد.

 

۱-برای مقابله با تنبلی در نوشتن تکالیف زمان تعیین کنید:

 

برای حل مشکل تنبلی در نوشتن تکالیف باید زمان تعیین کنید. بهتر است از معلم بپرسید که مشق نوشتن بچه ها چقدر طول می‌کشد؟

 

به صورت میانگین مشق نوشتن بچه ها ، فقط ۱۰ تا ۲۰ دقیقه اول تا سوم ابتدایی و ۱۰ تا ۵۰ دقیقه دوره دوم ابتدایی زمان می برد. بهترین هنرستان

 

تنبلی در نوشتن تکالیف

 

تنبلی در نوشتن تکالیف

 

۲- نیاز کودک به شما 

 

بسیاری از والدین نحوه برخورد با کودکی که نمی خواد مشق بنویسد را نمی دانند. قبل از دخالت مستقیم مشاهده کنید. ببینید اصلا به شما نیاز دارد یا خیر تا می توانید خودتان را دور کنید. بگذارید خودش تکالیفش را انجام دهد. بد نیست گاهی به این موضوع فکر کنیم که همین بچه ی لجباز که بدون کمک من مشق نمی نویسد، خیلی دوست داشت که خودش همه ی کارهایش را انجام دهد و من مانع می‌شدم. پس یکی از اصلی ترین دلایل لجبازی کودک و تنبلی در نوشتن تکالیف، ما والدین هستیم. یعنی نگذاشتیم مستقل بزرگ شوند. هنرستان های تهران

 

۳-کاهش وابستگی در نوشتن تکالیف با روش سانتی متری:

 

اگر وابستگی شدید ایجاد کرده اید، به مرور این وابستگی را کمک کنید. کاهش وابستگی را سانتی متر به سانتی متر انجام دهید. در این فرایند نباید اعتماد کودک به شما آسیب ببیند.

 

در ادامه این مورد را با یک مثال بیشتر توضیح می‌دهیم:

 

تصور کنید که شما یک مادر هستید که فرزند شما در هنگام مشق نوشتن به شدت بسیار زیاد به شما وابسته است.

 

روز اول: سرتان را دور از دفتر مشق نگه دارید، همین! برای روز اول کافی است

 

روز دوم: یک قدم دور بنشینید یا صندلی خودتان را نیم متر دور تر بگذارید و بدون اینکه هیچ کار اضافه ای انجام دهید به کودکتان عاشقانه توجه کنید.

 

روز سوم: در همان فاصله یک قدمی گاهی برای چند لحظه بلند شوید و دوباره بنشینید (به بهانه یک حرکت کششی یا ورزشی ) بهترین هنرستان تهران

 

روز چهارم: در همان فاصله یک قدمی به کودک بگویید تا تو مشق می نویسی من برم برات یک چیز خوشمزه بیارم باهم بخوریم. و زود با خوراکی برگردید. خوراکی باید آماده باشد مثل خوشکبار، میوه و …

 

روز پنجم: این بار هم به بهانه آوردن خوراکی بروید ولی خوراکی که درست کردنش چند دقیقه طول می‌کشد مثل آب میوه، شیر موز و … در زمان آماده کردن خوراکی سعی کنید سروصدای شما به مکانی که کودک مشق می نویسد برسد.

 

روز ششم: از او تشکر کنید و بگویید چقدر لذت می‌برم که خودت مشق هایت را می نویسی. بهترین هنرستان های تهران

 

روز هفتم: به او بگویید ده دقیقه دیگر بر می گردم و واقعا ده دقیقه دیگر برگردید و به نگاه ها جملات و رفتار عاشقانه به او محبت کنید و بعد ده دقیقه دیگر دوباره برگردید.

 

به مرور کودک بدون حضور شما مشق خواهد نوشت

 

نکات تکمیلی برای روش جدا شدن سانتی متری:

 

در هرلحظه که کمک خواست با صبر و حوصله در محل حاضر می شوید و گوش می دهید

 

بهترین جواب برای سوالات بچه ها: جمله ی:  خودت چطور فکر می کنی؟ است

 

استفاده از موبایل، تلوزیون و … ممنوع است. چون کودک این وسایل را رقیب خودش تصور می کند. کودک دوست ندارد توجه مادر یا پدرش را با چیز دیگری تقسیم کند.

 

 ۴-کمک کردن هنگام عصبانیت ممنوع: بهترین هنرستان پسرانه

 

اگر عصبانی هستید لطفا کمک نکنید.چون به صورت ناخودآگاه تمام عصبانیت خودتان را روی بچه خالی می کنید و این به نفع هیچ کس نیست.

 

۵-تشویق بیش از اندازه ممنوع:

 

تشویق بیش از اندازه و ذوق زدگی غیر معمول، ممنوع.

 

بچه ها در این حالت ارضا می شوند و دیگر انگیزه ای به ادامه انجام تکلیف نخواهند داشت.

 

تشویق زیاد باعث افزایش تنبلی در نوشتن تکالیف می شود.

 

یعنی کودک رشوه گیر می شود

 

۶-برای مقابله با تنبلی در نوشتن تکالیف وقت تعیین کنید:

 

با تعامل وقت تعیین کنید.یعنی تلوزیون ،بازی با موبایل، بازی با دوستان، خوابیدن و تکالیف را برای کودکتان اولویت بندی کنید.

 

به این مکالمه دقت کنید:

 

مادر:خب عزیزم به نظرت مشقات چقدر طول می‌کشه؟

 

کودک: یک ساعت

 

مادر: چقدر خوب پس کلی وقت برای بازی و کارهای باحال داری. خب کی دوست داری انجام بدی؟ ظهر که از مدرسه میای بعد از ناهار زمان مناسبی هست؟

 

کودک: نه می خوام تلوزیون نگاه کنم. بهترین هنرستان دخترانه

 

مادر: باشه چقدر تلوزیون نگاه کنی خوبه؟

 

کودک: یک ساعت

 

مادر: بسیار خوب پس تا اینجا یک ساعت تلوزیون داریم و یک ساعت مشق نوشتن. دوست داری بعد از تلوزیون هم نیم ساعت بخوابی؟

 

کودک: آره

 

مادر: خب پس برنامه اینجوری شد. اول ناهار بعد تلوزیون بعد خواب بعد مشق نوشتن

 

کودک: خوبه

 

مادر: بعد از مشق هم باهم بازی می‌کنیم

 

کودک: عالیه

 

(البته این برنامه یک نمونه است و برای رفع تنبلی در نوشتن تکالیف دانش آموزان مفید است؛ و از نظر ترببتی نگاه کردن تلوزیون قبل از خواب توصیه نمی شود. ولی بعد از مدتی که نحوه برخورد با کودکی که نمی خواد مشق بنویسد را آموختید می توانید این برنامه را حرفه ای تر تنظیم کنید )

 

۷-موارد مزاحم را دور کنید :

 

این حق یک دانش آموز است که در محیطی آرام و بدون استرس تکالیفش را انجام دهد.

 

در زمان مشق نوشتن بچه ها با تمام اعضای خانواده هماهنگ باشید و در زمان انجام تکلیف همه اعضای خانواده این موارد را رعایت کنند.

 

با صدای بلند صحبت کردن ممنوع

 

دعوا و درگیری ممنوع

 

صحبت با موبایل با صدای بلند ممنوع

 

صدای بلند تلوزیون ممنوع

 

و هر چیز دیگری که باعث حواس پرتی می شود را دور کنید.

 

دقت کنید که انجام این کار سخت نیست چون فقط حدود نیم ساعت تا یک ساعت در روز این شرایط در خانه ایجاد می شود.

 

۸-بچه ها خودشان مسئول اند:

 

مشق مال بچه هاست، نه مال والدین.

 

شما مسئول نوشتن نیستید؛ راهنمایی های اضافی انجام ندهید و تا می توانید ساکت باشید. اگر کودک بدون حضور شما می تواند مشق بنویسد کارتان را درست انجام داده اید، در غیر این صورت کودک شما مسولیت پذیری لازم را ندارد. و نیاز است که به صورت سانتی متری (که در نکات قبل ذکر کردم) از کودک دور شوید و به مرور کار را به خودش بسپارید.

 

بگذارید خطا کند و اشتباه بنویسد.

 

کودکان در سنین دبستان با آزمون و خطا بهتر یاد می گیرند.

 

جملات زیر را اصلا نگویید:

 

این چیه نوشتی؟!

 

ای بابا دقت کن دیگه!

 

داری دیوونم می کنی ها.

 

توهم خودتو مسخره کردی با این مشق نوشتن

 

کودک مسئول خودش می تواند مشکل تنبلی در نوشتن تکالیف را حل کند.

 

۹-استفاده از پاک کن ممنوع:

 

تا جایی که امکان دارد از پاک کن استفاده نکنید. بدترین کار این است که پدر یا مادر پاکن به دست بالای سر کودک می ایستند و هر چه او اشتباه نوشت را پاک می کنند.

 

این شبیه به جنایت است! شما با این کار اعتماد به نفس کودک را نابود می کنید؛ و لجاجت و تنفر را در او زیاد می کنید. بگذارید خودش بنویسد. موارد بد و اشتباه خود کودک ارزشمندتر از موارد درستی است که شما نوشته اید.

 

۱۰-والدین نرمال هیچ مشکلی ندارند:

 

نرمال یعنی والدینی که مرزهای تربیت و رام کردن رامی شناسند. قبلا در رابطه با تفاوت تربیت کردن و رام کردن صحبت کرده ام . می توانید در اینترنت جستجو کنید تفاوت تربیت کردن و رام کردن. اولین نتیجه وبسایت روش تدریس هست و می توانید مقاله را مطالعه کنید.

 

اگر بلد نیستید، هیچ کاری نکنید بگذارید کودک خودش کارش را انجام دهد.

 

اگر اشتباه هم انجام داد هیچ جای نگرانی نیست. معلمان باهوش و خوب می دانند که اشتباه کردن حق دانش آموزان است.

 

۱۱-مقایسه ممنوع:

 

هر کودک یک ویژگی منحصر به فرد برای خودش دارد. شخصیت مثل اثر انگشت است.

 

سرعت تفکر، سرعت حرکت دست، میزان احساسات و … در کودکان مختلف متفاوت است.

 

در زمان مشق نوشتن اسم هیچ کودک دیگری را نیاورید چون ذهن کودک شما بر روی آن کودک متمرکز می شود و دیگر به تکالیف فکر نمی کند.

 

این کم ترین آسیبی بود که مقایسه کردن به کودک می زند. آسیب های مقایسه و قضاوت کودکان بسیار وخیم و طولانی مدت است.

 

مقایسه کردن هرگز تنبلی در نوشتن تکالیف را بهبود نمی بخشد.

 

۱۲-انتقام گرفتن با ننوشتن تکالیف:

 

اگر زیاد حساسیت نشان دهید کودک متوجه می شود که تنبلی در نوشتن تکالیف برای شما مهم است. و همینطور تنبلی در نوشتن تکالیف شما را عصبی و ناراحت می کند.

 

پس به راحتی می تواند با انجام ندادن تکالیف شما را عصبی کند. والدین زرنگ کاری می کنند که کودک اجازه چنین سو استفاده هایی را نداشته باشد. حتی کودک تهدید هم می کند که

 

 “پس من مشقام رو نمی نویسم”.

 

بدترین کار این است که بگوئید “خب به درک، ننویس” و بعد از چند دقیقه به خاطر ننوشتن تکالیف دوباره دعوایش کنید.

 

گفتن جمله به درک خیلی زشت است و بدآموزی هم دارد و کار خوبی نیست.

 

ولی اگر  گفتید به درک، تا انتها صبر کنید و واقعا خودتان را بی اهمیت نشان دهید.

 

بی اهمیتی کامل کار درستی نیست ولی اهمیت دادن و دعوا کردن دوباره ی کودک، کاری به مراتب اشتباه تر است.

 

۱۳- به سبک نوشتن و انجام تکلیفش احترام بگذارید: 

 

بعضی بچه ها دوست دارند موقع نوشتن تکالیف تکان بخورند، شعر بخوانند یا سرو صدا کنند.

 

در سال های اولیه دوره ابتدایی این جنب و جوش ها با توجه به شخصیت بچه ها تا حدودی طبیعی است.

 

به خاطر این رفتار های هیجانی، شاد و بچگانه کودکان خود را سرزنش نکنید. اما اگر این جنب و جوش ها حالت بی قراری و استرس دارد، باید در کنار کودک بمانید، به او کمک کنید و بعد از اینکه آرامش گرفت به روش سانتی متری که قبلا گفتم کم کم از او فاصله بگیرید. البته برخی از بچه ها بیش فعال هستند که توصیه می کنم مقاله ده تکنیک برای رفتار با کودکان بیش فعال نوشته خودم (محمد حافظی نژاد) را مطالعه کنید

 

۱۴- خلاقیت، بهترین نحوه برخورد با کودکی که نمی خواد مشق بنویسد

 

مثلا گفتیم که از پاکن باید خیلی کم استفاده کنیم. معمولا والدین به چهار روش این کار را انجام می دهند.

 

گروه اول:

 

“بده من اون پاکن لعنتی رو، حالم رو بهم زدی این قدر هی پاک می کنی”.

 

مشخص است که این روش چه بلایی سر کودک می آورد. این روش کاملا اشتباه است.

 

گروه دوم:

 

پاک کن را پنهان می کنند و بعد که کودک به آن نیاز دارد به پدر یا مادرش می گوید: “پاکن کجاست؟ “و پدر یا مادر می گوید “نمی دانم” . با این کار دروغ گویی را به بچه ها یاد می دهیم که اصلا کار خوبی نیست.

 

گروه سوم:

 

پدر یا مادر به فرزندش می گوید “عزیزم استفاده زیاد از پاک کن خوب نیست. اجازه میدی پاکن رو کمی ازت دور کنم تا هی وسوسه نشی؟”

 

اگر والدین نرمال باشند و کودک به صورت بسیار خوب تربیت شده باشد، این موضوع را می پذیرد.

 

که خوشبختانه برخی والدین دقیقا همین کار را می کنند و من به آنها تبریک می گویم. اما مشکل اینجاست که  عموما کودک را اینقدر منطقی تربیت نکرده ایم.

 

اما گروه چهارم:

 

پدر یا مادر با کمی خلاقیت شروع به بازی می کند. مادر صدای پاکن را در می آورد و می گوید: “ای بابا خسته شدم اینقدر از من کار کشیدی. یک کم به من استراحت نمی دی؟ ازت خواهش می کنم بزار برم تو جامدادی بخوابم. فقط وقتی واقعا به من نیاز داشتی منو بیدار کن باشه عزیزم ؟”

 

خلاقیت و بازی در بسیاری از بحران های تربیتی به کمک ما می آیند. بنده هم در کلاسهایی که تحت عنوان تدریس با بازی برای معلمان و اساتید مختلف برگزار می کنم. به صورت مفصل روش های بازی را آموزش می دهم و معجزه آن را می بینم.

 

بهترین  نحوه برخورد با کودکی که نمی خواد مشق بنویسد بازی کردن است.

 

اگر تکلیف نوشتن جذاب و خلاق باشد مشکل تنبلی در نوشتن تکالیف وجود نخواهد داشت.

 

۱۵-نمی توانم، در بیشتر اوقات یعنی توجه می خواهم :

 

نمی توانم گفتن کودک را به حساب ناتوانی او نگذارید.

 

بیشتر اوقات همینکه در کنارش قرار بگیرید و دوستانه به کارش دقت کنید و حرفش را گوش کنید برایش کافی است.

 

باز هم توصیه می کنم در زمینه نحوه برخورد با کودکی که نمی خواد مشق بنویسد، تکنیک شماره سه یعنی روش سانتی متری را با دقت اجرا کنید.

 

۱۶- همکاری و هماهنگی کامل با معلم کلاس:

 

برخی والدین خیلی زیاد از معلم درباره فرزندشان سوال می کنند.به حدی که معلم عصبی می شود.

 

از طرف دیگر برخی والدین هیچ اعتنایی به معلم نمی کنند. بهترین کار این است که ابتدای سال با معلم فرزندتان مذاکره کنید .و از ایشان روش ارتباط را بپرسید. با توجه به سبک معلم ممکن است هر هفته نیاز به مذاکره باشد یا اینکه معلم ترجیح دهد با شما هر دوماه فقط یک بار جلسه داشته باشد.

 

حتما به سبک  و روش معلم احترام بگذارید. حساسیت شما در ارتباط معلم ممکن است تاثیر منفی داشته باشد. به هر حال معلم هم مثل همه انسان های دیگر ممکن است به خاطر وسواس بودن و انتقاد های پی در پی شما نسبت به کودک حس بدی پیدا کند.

 

۱۷ – رابطه عاطفی بین شما و فرزندتان مهم تر از تکلیف است

 

هیچ چیزی ارزش این را ندارد که رابطه عاطفی شما و فرزندتان خراب شود.

 

عشق شما نباید مشروط باشد. دوست داشتن شما نباید مشروط باشد.

 

این جملات را هرگز نگویید

 

اگه مشقات رو ننویسی دوست ندارم

 

اگه مشقات رو بنویسی دوست دارم

 

به جای آن بگویید

 

چقدر خوب که مشقات رو نوشتی این کارت باعث شد خوشحال بشم

 

اینکه مشقات رو ننوشتی خوب نیست، و به خاطر این کارت دلخور شدم. البته اگه جبران کنی منم دوباره خوشحال می شم.

 

دعوا کردن و تنبیه به دلیل تنبلی در نوشتن تکالیف را اصلا توصیه نمی کنم.

 

محمد حافظی نژاد – روش تدریس

 

 منبع: روش تدریس

 



:: بازدید از این مطلب : 18
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تیزلند
شت گیاهان دارویی در حال انقراض در مزرعه آموزشی هنرستان کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد هنرستان 
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه وبویراحمد از اجرای پایلوت گیاهان دارویی و کشت گیاهان دارویی در حال انقراض در مزرعه آموزشی تحقیقاتی هنرستان کشاورزی آیت الله ملک حسینی در ایستگاه چم خانی مختار خبر داد.
 
کشت گیاهان دارویی در حال انقراض در مزرعه آموزشی  هنرستان کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد
به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج،  جلسه بررسی و تعیین تکلیف  مزرعه آموزشی تحقیقاتی هنرستان کشاورزی آیت‌الله ملک‌حسینی یاسوج  وابسته به مرکز تحقیقات گفت: با هدف توسعه مهارتهای عملی هنرجویان زمین اختصاص یافته به هنرستان کشاورزی در ایستگاه چم خانی  امسال  زیر کشت گیاهان دارویی می‌رود. بهترین هنرستان
 
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد  گفت: در ۲ هزار متر مربع از این زمین  گونه‌های گیاهی مطابق سرفصل‌های استاندارهای مهارتی رشته کشت گیاهان  دارویی و سایر گونه های گیاهی در حال انقراض تا ۲۰ اردیبهشت کشت خواهد شد.
 
وی  به شعار سال و توجه بیشتر به تولید در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: هنرستان‌ها بستر مناسبی برای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغال است که قطعا هنرستان کشاورزی در  زمینه آموزش همراه با تولید پیشتاز خواهد بود. بهترین هنرستان تهران
 
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه وبویراحمد  در ادامه گفت : در بخش دیگری از زمین اختصاص داده به هنرستان کشاورزی  با توجه به شرایط آبی زیر کشت زعفران و موسیر می‌رود که نیاز به  آب کمتری  و درآمدزایی مناسبی   دارد.
 
 کشاورز، پیگیری‌ها و تلاش‌های دلسوزانه مدیر هنرستان کشاورزی آیت‌الله ملک‌حسینی را ستودنی دانست و گفت: خوشبختانه با تلاش‌های بی‌وقفه و توانمندی‌های مدیریت علمی ایشان این هنرستان‌ می تواند به قطب تربیت نیروی انسانی در بخش کشاورزی و به عنوان  الگو در کشور معرفی شود.
 
در ادامه فرامرز روزبهی توجه به آموزش مهارتی دانش آموزان را امری مهم و ضروری دانست و گفت: باقی مانده زمین پایلوت مزرعه آموزشی هنرستان  زیر کشت سایر محصولات جهت درآمد زایی هنرستان برود. بهترین هنرستان های تهران
 
 
 
 
 
وی با تشکر از پیگیرهای خوب مدیر و عوامل اجرایی هنرستان کشاورزی در زمینه فضا و مسائل آموزشی گفت: توسعه کمی وکیفی مزرعه تحقیقاتی هنرستان کشاورزی یک ضرورت است که باید مطابق استانداردهای پیش بینی شده عملیاتی شود. هنرستان های تهران
 
اجرای پایلوت مزرعه گیاهان دارویی هنرستان کشاورزی تا 20 اردیبشت ماه در ایستگاه چم خانی مختار
 
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: در ادامه کاشت گونه های مختلف گیاهی در محوطه هنرستان جهت آموزش عملی دانش آموزان برنامه‌ریزی های لازم در این هفته جهت آماده سازی زمین برای کاشت گیاهان دارویی متناسب با سرفصل‌های درسی انجام می‌گیرد.
 
محمد رضا چاکر الحسینی  افزود:  طرح کاشت گیاهان تزیینی و دارویی در محوطه هنرستان با همکاری اساتید گیاهان دارویی وهمکاران مرکز هنرستان  توسط دانش آموزان جهت آموزش  عملی و زیباسازی کاشته شده ، که گامی ارزشمند برای ایجاد انگیزه بیشتر برای یادگیری دانش آموزان است. بهترین هنرستان پسرانه
معاون آموزشی و‌پژوهشی مرکز تحقیقات تا قبل از ۲۰ اردیبهشت  گونه های گیاهی مطابق به سرفصل‌های دورس مهارتی و همچنین گیاهان در حال انقراض زیر کشت می‌رود.
 
 
 
 
 
عبدالخالق سعیدی مسئول ایستگاه  تحقیقاتی چم خانی مختار نیز با اشاره  به اینکه هنرستان جزئی از  مجموعه‌ مرکز تحقیقات کشاورزی استان کهگیلویه وبویراحمد است از آمادگی برای همکاری برای  اجرای پایلوت آموزشی تحقیقاتی گیاهان دارویی در این ایستگاه خبر داد و گفت:  آماده هر نوعی کمکی متناسب با شرایط ایستگاه تحقیقاتی با مجموعه عوامل اجرایی هنرستان کشاورزی  در زمینه آموزش همراه با تولید دانش آموزان خواهیم بود. بهترین هنرستان پسرانه
 
توسعه زیرساختهای هنرستان کشاورزی افق روشنی را برای تحصیل دانش آموزان نوید می‌دهد
 
 مدیر هنرستان کشاورزی آیت‌الله ملک‌حسینی یاسوج  نیز در این جلسه گفت: توسعه  زیرساخت‌های هنرستان کشاورزی در دو رشته کشت گیاهان دارویی و تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی  افق و چشم انداز روشنی  را  برای تحصیل دانش آموزان در بخش کشاورزی نوید می‌دهد.
 
سید ولی موسوی با تقدیر وتشکر از حمایت‌های رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان کهگیلویه وبویراحمد  در زمینه  ایجاد زیرساختهای این هنرستان گفت: در آستانه سال تحصیلی جاری یک هکتار زمین در ایستگاه چم خانی مختار و دو حوضچه پرورش ماهی در مرکز تحقیقات و اصلاح نژاد دشت روم  به هنرستان کشاورزی اختصاص یافت که تابلوی آنها نیز در این مکان‌ها نصب شده است.
 وی گفت: خوشبختانه با همکاری خوب رئیس مرکز تحقیقات و اصلاح نژاد ماهیان سردآبی شهید مطهری یاسوج  مقدمات کار آماده سازی حوضچه های ماهی درحال انجام است که در هفته آینده با حضور دانش آموزان کار انتقال بچه ماهی به استخرها  انجام می‌گیرد.
 
مدیر هنرستان کشاورزی آیت‌الله ملک‌حسینی یاسوج  از کاشت ۱۴ نمونه گیاهان دارویی در محوطه این هنرستان در هفته گذشته خبر داد و گفت ؛ این گونه های گیاهان شامل گیاهان دارویی مختلف می باشد که پایلوت خوبی برای آموزش مهارتهای علمی و عملی به دانش آموزان است.
 
 
 
 
 
 موسوی ، با تشکر از همکاری خوب مسؤل ایستگاه چم خانی مختار برای آماده سازی زمین  جهت کشت گیاهان دارویی در مزرعه تحقیقاتی این هنرستان گفت: همه این فعالیت‌ها و اقدامات  را در راستای آموزش عملی به دانش آموزان صورت گرفته است، در موعد تعیین شده مزرعه تحقیقاتی این هنرستان در هر دو رشته سامان بگیرد.
 
موسوی در بخش دیگری از سخنانش افزود: علاوه بر مزرعه آموزشی مطابق با سرفصل‌های مهارتی هنرجویان رشته گیاهان دارویی و شیلات طرح آموزش همراه با تولید برای دانش آموزان در بیش از شش هزار متر مربع در ایستگاه چم خانی مختار مرکز تحقیقات اجرا خواهد شد تا ضمن تامین هزینه‌های جاری هنرستان برای دانش آموزان نیز درآمدی ایجاد شود.
 
وی از مسئولین مرکز تحقیقات کشاورزی استان خواست با همکاری و پیگیری مجدانه به توسعه کیفی مزرعه  آموزشی و تحقیقاتی و زیباسازی محوطه این هنرستان کمک کنند تا نماد هنرستان کشاورزی که مزرعه است شکل واقعی به خود بگیرد.
 
مدیر هنرستان کشاورزی آیت‌الله ملک‌حسینی بیان کرد: آماده سازی زمین توسط مسؤل ایستگاه چم خانی و تهیه لیست گونه‌های گیاهان دارویی متناسب با سرفصل‌های دروس تخصصی  رشته گیاهان دارویی توسط اساتید هنرستان و تامین بذر و گونه های گیاهی از طریق مرکز تحقیقات جهت کشت از مصوبات این جلسه بود .
 
در پایان این جلسه کاووس کشاورزی رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان کهگیلویه وبویراحمد به همراه معاونین واساتید رشته گیاهان دارویی از کاشت  پایلوت گیاهان دارویی در محوطه هنرستان کشاورزی آیت الله ملک حسینی بازدید کردند.


:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تیزلند

معاون وزارت آموزش و پرورش از آغاز آموزش‌ حضوری برای سه گروه از دانش‌آموزان از روز شنبه سوم مهر خبر داد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا کمرئی درباره بازگشایی مدارس اظهار کرد:  19 ماه از وقفه در آموزش حضوری می‌گذرد و در سال تحصیلی جدید نگرش مثبت برای بازگشت دانش‌آموزان به مدرسه ایجاد شده است.

وی افزود: اول مهر آغاز سال تحصیلی بود و فعالیت آموزشی از روز شنبه سوم مهر در بستر فضای مجازی آغاز می‌شود و آموزش تلویزیونی در قالب 22 برنامه روزانه در 4 شبکه پخش می‌شود.

بازگشایی مدارس روستایی از سوم مهر

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: آموزش حضوری به صورت تدریجی با توجه به تفاوت در شرایط مناطق و مدارس آغاز خواهد شد و در سه گام اصلی آموزش حضوری را پیگیری خواهیم کرد، در گام نخست همه مدارس روستایی و عشایری که کلاس‌های درس آنها کمتر از 15 دانش‌آموز دارد از شنبه سوم مهر وارد فرایند بازگشایی حضوری می‌شوند و استراتژی این است از روستاها و شهرستان‌های دورتر به مرکز بیاییم چون این مناطق دسترسی کمتر به آموزش مجازی دارند. 

برگزاری کلاس‌های مهارتی هنرستان‌ها از سوم مهر

وی ادامه داد: در نیمه دوم مهر مدارس روستایی و عشایری با کلاس‌های درس 30 نفر بازگشایی حضوری دارند و کار را به تدریج پیش خواهیم برد تا آمادگی بهداشتی مدارس را ارزیابی کنیم همچنین دانش‌آموزان هنرستانی برای دروس مهارتی از اول مهر کلاس‌های حضوری دارند.

آبان ماه بازگشایی مدارس شهری

کمرئی با اشاره به اینکه دانش‌آموزان اول دبستان هفته‌ای یک بار به صورت کنترل شده و نظارت شده از سوی مدیر و معلم در گروه بندی‌های مختلف به مدرسه می‌آیند، متذکر شد: در گام دوم در نیمه اول آبان مدارس شهری که کمتر از 300 دانش‌آموز دارند فعالیت حضوری را آغاز می‌کنند و اگر جمعیت کلاس‌های درس بالای 30 نفر است آنها را به دو گروه تقسیم می‌کنند. بهترین هنرستان پسرانه

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد:  در نیمه دوم آبان ماه مدارس بالای 300 نفر دانش‌آموز بازگشایی حضوری خواهند داشت، مدارس با توجه به آمادگی بهداشتی و امکان فاصله‌گذاری اجتماعی بازگشایی می‌شوند و مدیران مدارس فرم خود ارزیابی را تکمیل و در سامانه ثبت می‌کنند، این فرم توسط مناطق ارزیابی می‌شود تا مشخص شود مدارس آمادگی لازم را برای بازگشایی دارند یا خیر. بهترین هنرستان دخترانه

وی با تاکید بر اینکه مدارس باید الگوی خود را برای گروه بندی کلاس‌های درس مشخص و فاصله یک و نیم متری بین دانش‌آموزان را رعایت کنند، گفت: دانش‌آموزان در کلاس‌های 30 تا 40 نفری حتماً باید گروه بندی شوند تا در روزهای مختلف به مدرسه بیایند.

پنجره‌ها 6 بار در یک ساعت باز شوند. هنرستان های تهران

کمرئی متذکر شد: اصلی‌ترین موضوع فاصله‌گذاری اجتماعی و تهویه کلاس‌های درس است، در بحث تهویه اگر دانش‌آموزان به مدت یک ساعت در کلاس درس حضور دارند باید 6 بار درها و پنجره‌ها باز شود تا هوا در کلاس جریان داشته باشد. بهترین هنرستان های تهران

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: هر دو هفته یکبار ارزیابی بیرونی توسط وزارت بهداشت درباره اینکه آیا دستورالعمل‌های بهداشتی توسط مدارس رعایت می‌شود، انجام خواهد شد و در صورت نیاز وضعیت اصلاح می‌شود یا به طور موقت مدرسه را تعطیل می‌کنیم تا آمادگی ایجاد شود. بهترین هنرستان تهران

وی در شبکه خبر درباره واکسیناسیون دانش آموزان بیان کرد: بازگشایی با موضوع واکسیناسیون ارتباط دارد و سرعت دادن به واکسیناسیون در جامعه باعث تسریع در بازگشایی مدارس می‌شود، واکسیناسیون دانش‌آموزان امتیاز برای بازگشایی مدارس است اما پیش شرط بازگشایی نیست. بهترین هنرستان

کمرئی در پایان یادآور شد: مدرسه کانون تصمیم‌گیری است و فرض بر این است مدرسه آگاهترین بخش در آموزش و پرورش بوده و نسبت به معلم، دانش‌آموز و اولیا شناخت دارد بنابراین با توجه به اقتضائات و شرایط خود درباره بازگشایی تصمیم‌گیری می‌کند و منطقه آموزشی نیز کنترل کننده و تنظیم‌گر است. هنرستان

منبع: تسنیم 



:: بازدید از این مطلب : 21
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تیزلند

الدین و تنگنای تهیه تبلت و اینترنت/ گرانی نَفس خانواده‌ها را گرفت

خبرمهم: افزایش هزینه خرید تبلت و اینترنت سبب شده تا برخی خانواده‌ها شرایط کرونا را نادیده گرفته و به بازگشایی کلاس‌های درس رغبت نشان دهند.

1 هفته پیش۰ خواندن این مطلب 5 دقیقه زمان میبرد

فیس بوکتوییترپاکتاشتراک گذاری از طریق ایمیلچاپ

 

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، چند سالی است که سیستم آموزشی کشور متأثر از شیوع ویروس کرونا شده و متناسب با آن شیوه تحصیل تغییر کرده است.آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها در بستر فضای مجازی انجام شده و با وجود برخی از مزیت‌های نسبی در این آموزش، مهیا نبودن زیرساخت‌های اولیه و البته گرانی ابزارآلات آموزشی همچون تبلت، لپ تاپ و مانند آن، این سبک آموزشی را دچار چالش کرده است.

سرعت کُند اینترنت در مناطق کوهستانی و روستایی انتقاد دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها و حتی فرهنگیان را به همراه داشته است.

در آستانه بازگشایی مدارس و اعلام ترکیبی بودن آموزش (حضوری و غیرحضوری)، داشتن تجهیزات و لوازم این دو شیوه آموزشی الزامی بوده و بار دیگر دغدغه تهیه تبلت و گوشی‌های هوشمند در کنار سایر ملزومات آموزشی در بین خانواده‌ها ایجاد شده است.

در شرایط کرونایی که بسیاری از کسب و کار‌ها تعطیل شده است، اکثر خانواده‌ها توان خرید این تجهیزات را ندارند و همین امر نگرانی در خصوص افزایش تعداد کودکان بازمانده از تحصیل را به دنبال دارد.

پایین بودن قدرت اقتصادی خانواده‌ها در گلستان امکان دست‌یابی به این تجهیزات را سخت کرده و همچنین بروز خشکسالی و وابستگی درآمد خانواده‌ها به کشاورزی شرایط دشواری را برای شهروندان گلستانی ایجاد کرده است.

هرچند برخی از نهاد‌های حمایتی و آموزش و پرورش در تلاش هستند با استفاده از منابع دولتی و بهره‌گیری از توان خیران بخشی از نیاز‌های خانواده‌ها را تأمین کنند، اما بسیاری از دانش آموزان به این تجهیزات آموزشی دسترسی ندارند.

 

کیفیت آموزش مجازی پایین است

یک خانم روستانشین گلستانی با اعلام رضایت از حضوری برگزار شدن کلاس‌ها گفت: بنده دو فرزند دارم لذا باید برای آن‌ها دو گوشی هوشمند تهیه کنم.

الهام صادقی بیان کرد: علاوه بر دغدغه تهیه گوشی هوشمند، هزینه اینترنت و عدم پوشش یا ضعیف بودن آن در برخی از مناطق و مخصوصاً در روستا‌ها آموزش مجازی را سخت‌تر می‌کند.

او افزود: پسر بنده که در مقطع متوسطه تحصیل می‌کند در سال گذشته به دلیل سرعت پایین اینترنت نتوانست در یکی از امتحانات خود شرکت کند و برای وی غیبت غیرموجه رد شد.

صادقی ادامه داد: آموزش در فضای مجازی آن طور که باید باشد، نیست، زیرا برخی از فایل‌ها آماده بوده و توسط دبیران ارسال می‌شود و ممکن است بچه‌ها سوالاتی داشته باشند که نتوانند جواب آن را دریافت کنند.

او با بیان اینکه آموزش حضوری برای دانش آموزان لازم است، گفت: هنگامی که کودکان در محیط آموزشی حضور می‌یابند احساس رقابت و انگیزه بین آن‌ها افزایش می‌یابد و همچنین پذیرش مطالب و اطاعت پذیری آن‌ها از معلمان بسیار راحت‌تر است.

صادقی با اشاره به اینکه آموزش در مقطع ابتدایی بسیار حساس‌تر است، افزود: هم اکنون دانش آموزانی هستند که حتی خواندن و نوشتن را هم بلد نبوده و با اعداد آشنایی ندارند و این از ضعف‌های آموزش مجازی است که باید برطرف شود. بهترین هنرستان پسرانه

او بیان کرد: برخی از خانواده‌ها در امتحانات به فرزندان خود کمک می‌کنند و بدون اینکه ارزیابی درستی از این دانش آموزان انجام شود، آن‌ها به مرحله و مقطع بالاتر می‌روند.

صادقی با بیان این‌که اگر قرار است آموزش مجازی باشد، ارزیابی حضوری انجام شود، گفت: معمولاً معلمان بازنشسته در سنین آخر خدمت به روستا‌ها آمده و آن انرژی و انگیزه لازم را ندارند و در این میان کودکان و دانش‌آموزان روستایی بیشترین آسیب را می‌بینند. بهترین هنرستان دخترانه

 

آموزش حضوری به مصلحت نیست

زینب کاویانی یکی دیگر از والدین گلستانی است، او که مخالف حضوری برگزار شدن کلاس‌ها است، گفت: هرچند آموزش در فضای مجازی نمی‌تواند جای کلاس را بگیرد، اما روش مطمئن ایمن و سلامت محور بوده و فرزندان را از خطر درگیری با بیماری کرونا مصون نگه می‌دارد.

او افزود: در روزگاری که کرونا هر روز خانواده‌های زیادی را داغدار می‌کند اصلاً به مصلحت نیست که دانش آموزان در کلاس درس حاضر شوند، زیرا حضور در اجتماع به راحتی می‌تواند انتقال بیماری را سرعت ببخشد. هنرستان های تهران

کاویانی گفت: بنابر اظهارات مسئولان بهداشت و درمان احتمال وقوع پیک کرونایی در روز‌های آتی وجود دارد بنابراین نباید اجازه دهیم آموزش را زمین‌گیر کند و در این راستا آموزش مجازی از راهبرد‌هایی است که می‌تواند سلامت فرزندان را فراهم کنند.

رایگان کردن اینترنت و واگذاری تجهیزاتی مانند تبلت و موبایل به خانواده‌های کم برخوردار از جمله مواردی بود که وی به آن اشاره کرد و گفت: در شرایطی که بسیاری از کسب و کار‌ها تعطیلی شده و درآمد خانواده‌ها کاهش یافته است، ادامه تحصیل برای دانش آموزان فراهم نیست و مسئولان باید برای جلوگیری از بازماندن کودکان از تحصیل، فکر اساسی کنند. بهترین هنرستان های تهران

یک فروشنده گوشی تلفن‌های همراه هم در این رابطه گفت: قیمت تبلت و تلفن‌های هوشمند نسبت به سال قبل افزایش یافته و در توان بسیاری از خانواده‌ها نیست که برای یک دستگاه تلفن چهار میلیون تومان پرداخت کنند.

توماج افزود: استقبال برای خرید این تجهیزات در گلستان کم بوده و بسیاری برای تعمیر و به روزرسانی گوشی‌های خود  مراجعه می‌کنند.

 

شناسایی ۳۵۰۰ خانوار فاقد تبلت و گوشی. بهترین هنرستان تهران

۱۷ هزار دانش آموز گلستان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) بوده لذا برای اطلاع از نیاز‌های آن‌ها با مدیرکل این نهاد گفت و گو کردیم، عیسی بابایی گفت: خوشبختانه با نوید حضوری شدن مدارس بخشی از دغدغه‌های ما کاهش یافته است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) گلستان افزود: در سال گذشته طبق بررسی مددکار‌های این نهاد، بیش از سه هزار و ۵۰۰ خانوار فاقد گوشی هوشمند شناسایی شد و در بقیه خانواده‌ها افرادی از خانواده دارای تلفن هوشمند بودند که می‌توانستند نیاز دانش آموزان را برطرف کنند.

او گفت: سال گذشته دو هزار تبلت تهیه شد و در اختیار خانواده‌ها قرار گرفت و امسال دغدغه این بود که با راه اندازی پویشی در این راستا بخشی از نیاز دانش آموزان را برطرف کنیم.

بابایی ادامه داد: قیمت هر تبلت تا چهار میلیون تومان بوده اما آموزش حضوری با در نظر گرفتن حداقل‌ها با ۵۰۰ هزار تومان هم قابل رفع خواهد بود که بخشی از این مبالغ به حساب دانش آموزان واریز شده است. بهترین هنرستان تهران

 

۹۲ درصد دانش آموزان گلستانی ثبت نام کرده‌اند

در سال گذشته تنها ۸۰ درصد از دانش آموزان گلستانی در سامانه شاد فعال بودند و امسال هم تا ثبت نام‌ها کامل نشوند، نمی‌توان عدد دقیقی در این مورد بیان کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان در این خصوص گفت: طبق اعلام ستاد ملی کرونا، در کلاس‌هایی با ۱۵ نفر جمعیت آموزش حضوری برقرار است و با این وجود در اکثر روستا‌ها آموزش حضوری خواهیم داشت. بهترین هنرستان

احسان گوهری راد افزود: از دانش آموزان هنگام ثبت نام جدید نظرسنجی شده تا اطلس آموزشی مشخص شود که چه میزان دانش آموزان امکان حضور در شاد را دارا بوده و چه میزان این امکان را ندارند.

او با بیان اینکه آموزش تلویزیونی و توزیع درسنامه از دیگر روش‌های کمکی است، بیان کرد: از اواسط آبان ماه تمام مدارس با رعایت دستورالعمل های بهداشتی حضوری خواهد شد.

گوهری راد ادامه داد: نسخه جدید سامانه شاد هنوز رونمایی نشده ولی بیان شده که بسیاری از اشکالات آن برطرف شده است و ممکن است با یک نرم افزار چند کاربر بتوانند فعالیت کنند. هنرستان

او بیان کرد: اگر آموزش به طور کامل حضوری شود، سامانه شاد همچنان فعال خواهد بود، زیرا محدودیت از نظر تعداد جمعیت و تعداد روز‌های آموزشی وجود دارد.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با بیان اینکه ۹۲ درصد دانش آموزان گلستانی ثبت نام کرده‌اند، افزود: تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل استان در شرایط کرونا زیاد نبوده و بخشی از این هشت درصد که اکثراً میان پایه هستند، هنوز ثبت نام خود را کامل نکردند و امیدواریم در این هفته به مرز ۹۵ درصد برسیم.

گوهری راد اضافه کرد: سال گذشته چهار هزار و ۸۰۰ دستگاه تبلت و گوشی هوشمند از طریق خیران و آموزش و پرورش و سایر نهاد‌ها تهیه و در اختیار دانش آموزان قرار گرفت.

در آستانه بازگشایی مدارس، والدین همچنان نگران تحصیل فرزندان خود چه در آموزش حضوری و چه غیرحضوری هستند، برخی توان خرید تجهیزات را نداشته و برخی آموزش حضوری را ترجیح می‌دهند لذا در شرایطی که تغییر سبک زندگی ناشی از کرونا امری بدیهی است باید تمهیداتی از سوی متولیان اندیشیده شود تا عدالت آموزشی برقرار شده و دانش آموزان بدون دغدغه به تحصیل بپردازند و کسی از تحصیل بازنماند. /مهر

منبع: خبرفوری



:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تیزلند

گرچه سال تحصیلی جدید قرار است به صورت مجازی آغاز به کار کند اما حالا دیگر عموم مردم و دانش‌آموزان این امیدواری را دارند که امسال مدارس به صورت حضوری برپا شود.

 

خبرگزاری مهر -گروه جامعه: از امروز سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ رسماً به صورت مجازی آغاز می‌شود؛ هر چند دانش آموزان کلاس اولی و پیش دبستانی ۵ شنبه برای جشن شکوفه‌ها و غنچه‌ها راهی مدرسه شدند. امسال برخلاف سال گذشته که مسئولان آموزش و پرورش بر شروع سال تحصیلی به صورت حضوری تاکید داشتند اما نهایتاً کل سال تحصیلی در فضای مجازی برپا شد، بر شروع سال تحصیلی به صورت مجازی به جز مناطق روستایی و عشایری که به صورت حضوری خواهد بود تاکید دارند؛ اما حالا دیگر بعد از گذشت دو سال تحصیلی تحت تاثیر کرونا، افت مشهود عملکرد تحصیلی دانش آموزان، بی انگیزگی و افزایش چالش‌های سلامت روانی و جسمی دانش آموزان از جمله افسردگی و کم تحرکی و لزوم تطابق پذیری مطلوب‌تر با شرایط کرونا، و از سوی دیگر با توجه به واکسیناسیون گسترده معلمان و عموم جامعه و در جدیدترین اقدام دانش آموزان، رفتن به سمت بازگشایی مدارس از آبان ماه در دستور کار جدی مسئولان است.

 

اطلاعیه‌های پیاپی آموزش و پرورش در این روزها که ابتدا بر لزوم مشارکت حداکثری معلمان و والدین برای بازگشایی مدارس تاکید داشت تا شیوه نامه‌های بهداشتی برای بازگشایی مدارس نشان می‌دهد که افکار عمومی باید برای بازگشایی مدارس خود را آماده کند. این بار شاید بتوان به باز شدن درب مدرسه‌ها امیدوار بود هر چند این مسیر که طی شدنش ضروری است چالش‌هایی پیش رو دارد.

 

البته امروز هر چند سال تحصیلی به صورت مجازی آغاز می‌شود اما رئیس جمهور در مدرسه‌ای حاضر شدند و زنگ مدرسه را نواختند-برعکس سال گذشته که زنگ مدرسه توسط رئیس جمهور مجازی نواخته شد- دانش‌آموزان در مدارس روستایی و عشایری، دانش‌آموزان هنرستانی برای دروس مهارتی و دانش‌آموزان پایه اول ابتدایی هم به مدرسه رفته‌اند. هر چند گروه بندی شده و با رعایت پروتکل‌ها!

 

کدام معلمان برای بازگشایی مدارس مقاومت می‌کنند؟

 

به نظر می‌رسد هر چقدر معلمان در روزهای ابتدایی آغاز آموزش مجازی در اسفند سال ۹۸ با آن دچار چالش بودند اما برخی از آنها شاید این روزها هم علیرغم توصیه کارشناسان سلامت روان و تعلیم و تربیت مبنی بر اهمیت بازگشایی مدارس، آموزش مجازی را گزینه مطلوب‌تری می‌دانند. هر چند تمام معلمان در این دسته قرار نمی‌گیرند و بیشتر معلمانی که در این دسته قرار می‌گیرند، معلمان رسمی آموزش و پرورش هستند که عموماً در مدارس دولتی تدریس می‌کنند و شاید نظارت کم آموزش و پرورش در دوره کرونا بر آموزش‌ها ماندن پشت دفاع از آموزش مجازی در شرایط فعلی را راحت تر کرده باشد؛ معلمانی که به ندرت برای کاهش افت تحصیلی دانش آموزان مورد سوال قرار می‌گیرند و مطالبات معیشتی آنها همیشه مطالبه گری از این قشر را تحت تاثیر قرار داده است. قطعاً در این میان منظور تمام معلمان نیستند و حتماً در میان این قشر شمار بسیاری معلم دیده می‌شود که در همین ایام کرونا از خود گذشتگی‌های بسیاری برای دانش‌آموزانشان داشته‌اند اما شاید برخی از معلمان نیز ترجیح می‌دهند چشمشان را روی انبوه مشکلاتی که بسته بودن مدارس برای دانش آموزان و اولیا ایجاد کرده است ببندند و به این فکر کنند که بهتر است در همین فضای بی نظارت پشت سر نبود امکانات بهداشتی در مدارس و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای باز شدن مدارس مقاومت کنند.

 

ریما صالحی مادری که فرزندش امسال به کلاس سوم دبستان می‌رود به خبرنگار مهر گفت: روز سه شنبه سری به مدرسه دخترم زدیم که کتاب‌هایش را تحویل بگیریم. از معاون مدرسه پرسیدم مدارس از آبان باز می‌شود که با قاطعیت گفت امسال هم آموزش مجازی خواهد بود. من اعتراض کردم و گفتم بچه‌ها از سال اول و دوم واقعاً چیزی نفهمیدند و خودم با زور معلم خصوصی بچه ام را به سطح مطلوب رساندم ولی گفت که ما امکاناتی برای بازگشایی مدارس نداریم و بچه خود شما بیشتر آسیب می‌بیند چون نهایتاً هم باید برای دو ساعت بچه را هر روز به مدرسه بیاورید و ببرید.

 

وی ادامه داد: من نزد مدیر مدرسه رفتم و اعتراض کردم که بچه‌ها افسرده شده‌اند و هیچ درکی دیگر از مدرسه و همکلاسی و کلاس ندارند اما مدیر هم گفت این شرایط برای همه بچه‌ها همین است و در دنیا کرونا آمد فقط به این مدرسه که نیامده. گفتم واقعاً ما اولیا هم خسته شده‌ایم که گفت مگر مدرسه جای نگهداری بچه شماست. خیلی رفتارشان برخورنده بود. نهایتاً یکی از معلم‌ها که در اتاق مدیر بودند گفتند مدارس باز شود شما اولین نفری هستید که اعتراض می‌کنید الان کلاس اول ۸۰ نفری ثبت نام شده‌اند ولی دو کلاس توانستیم تعریف کنیم چون معلم بیشتر نداشتیم. با کلاس ۴۰ نفره قرار است مدرسه را در این وضع باز کنیم؟

 

صالحی بیان کرد: من واقعاً نمی‌دانم از آبان مدارس باز می‌شود یا نه ولی واقعاً از مسئولان انتظار دارم هر کسی هر کاری لازم است انجام دهد تا مدرسه‌ها باز شود. واقعاً اگر امسال هم قرار باشد آموزش‌ها مجازی باشد دیگر باید قید آموزش رسمی در کشور را زد. به نظرم معلم‌های این مدرسه دوست ندارند مدارس باز شود. مدیر مدارس هم دوست ندارند. حداقل حرف خیلی از اولیا در مدرسه دخترم که دولتی است همین است وگرنه ما والدین خیلی هم از باز شدن مدارس استقبال می‌کنیم. الان تقریباً همه یا کرونا را گرفته‌ایم یا واکسن زده‌ایم. معلم‌ها هم که واکسن زده‌اند. بسته بودن مدارس هیچ توجیهی ندارد.

 

با معاون این مدرسه دولتی در منطقه ۱۲ تهران درباره دلایل عدم استقبال از بازگشایی مدارس پرسیدیم. زهرا. ص گفت: می‌گویند قرار است به ما سرانه بهداشتی بدهند. اصلاً مشکل ما سرانه بهداشتی نیست. بله ما از بازگشایی مدارس استقبال نمی‌کنیم چون فردا همین والدین کلی از ما طلبکار می‌شوند که فرزندانشان در مدرسه کرونا گرفته‌اند و کل خانواده درگیر شده و… سال قبل ما یکبار چنین اتفاقی را تجربه کردیم. بچه‌ها ناقل هستند و حتی اگر واکسن هم زده باشیم همه در معرض ویروس هستیم و ایمن نیستیم. من نمی‌توانم برای مدارس ۴۰ نفره ام برنامه‌ریزی کنم که معلم هم روزی دو ساعت دو ساعت به ده نفر ده نفر درس بدهد و بعد آموزش مجازی هم بدهد. تازه همین هم ایمن نیست.

 

وی ادامه داد: برای این کار باید اول تلاش می‌کردند معلم به اندازه کافی به مدارس بدهند که ما نخواهیم کلاس‌های ۴۰ نفره تشکیل بدهیم. آموزش مجازی برای ما هم سخت است. موضوع راحت طلبی معلم که نیست. وگرنه معلم باید یک سری در شاد فایل بگذارد و بعد در واتساپی جایی پیگیر آموزش بچه‌ها باشد. دردسر آموزش مجازی بیشتر است.

 

این معاون مدرسه در پاسخ به این پرسش که اگر مطالبه والدین بازگشایی مدارس باشد چه؟ گفت: ما امکاناتمان را می‌بینیم. خود آموزش و پرورش هم می‌گوید اولویت سلامتی بچه هاست.

 

وی در پاسخ به پرسش دیگری که در دنیا مدارس آخرین جایی بودند که تعطیل می‌شدند و اینکه تداوم دوری از مدرسه آسیب‌زاست، گفت: برای این دیگر باید مسئولان کاری کنند کرونا در کل کشور کنترل شود. اینها دیگر تقصیر ما نیست. بهترین هنرستان دخترانه

 

معلمانی که مطالبه بازگشایی مدارس را دارند

 

البته هستند معلمانی که همین روزها در فضای مجازی دلسوزانه درباره آسیب‌های آموزش مجازی می‌نویسند و خود پای مطالبه بازگشایی مدارس ایستاده‌اند. شایان هراتی معلم مدارس دولتی و غیردولتی تهران نیز به خبرنگار مهر گفت: اصلاً نمی‌توانید تصور کنید چقدر بچه‌ها در این مدت آسیب دیده‌اند. اصلاً مسئولان بدانند اگر آبان مدارس با هر تمهیدی باز نشود کمترین آسیب بی انگیزگی دانش آموزان و تغییر سبک زندگی آنها خواهد بود. سبک زندگی‌ که بسیار خطرناک و دور از تمام شئون تربیتی است. بدترین ضررش این است که واقعاً تعامل آنها به پایین‌ترین سطح رسیده و در جایی غیر از مدرسه دارد شکل می‌گیرد. دیگر فضای تربیتی سالم در دسترس بچه‌ها نیست. دیگر کنترل نوجوان‌ها از دست والدین خارج شده است و بدتر اینکه آمار ترک تحصیل بالاتر می‌رود که کلی هزینه و انرژی می‌خواهد تا آنها به تحصیل بازگردند. بهترین هنرستان پسرانه

 

کرونا جهان را گرفت ولی واقعاً ما خیلی بد مدارس را مدیریت کردیم. اینکه تمام انرژی روی پر و بال دادن به آموزش مجازی در سامانه شاد و مدرسه تلویزیونی صرف شده است اصلاً باعث شده سخت‌تر هم بشود بازگشتن به مدرسه. کاش اصلاً آموزش را تعطیل می‌کردند و جایگزینی نبود تا زودتر مجبور می‌شدیم به مدارس برگردیم

 

وی ادامه داد: کرونا جهان را گرفت ولی واقعاً ما خیلی بد مدارس را مدیریت کردیم. اینکه تمام انرژی روی پر و بال دادن به آموزش مجازی در سامانه شاد و مدرسه تلویزیونی صرف شده است اصلاً باعث شده سخت‌تر هم بشود بازگشتن به مدرسه. کاش اصلاً آموزش را تعطیل می‌کردند و جایگزینی نبود تا زودتر مجبور می‌شدیم به مدارس برگردیم. الان همه می‌گویند خب آموزش مجازی هست دیگر. اصلاً این چه استدلالی است؟ واقعاً آموزش مجازی اصلاً برای سن دانشگاه هم خیلی پذیرفته نیست.

 

این معلم متوسطه اول گفت: الان بچه‌ها در کوچه و خیابان و خانه دوست و فامیل هستند. واقعاً مشکل والدین با مدرسه است؟ به نظرم باید حضور در مدرسه اجباری شود. هیچ روشی جز اجباری شدن این حضور پاسخگو نیست. نمی‌شود میانه حرکت کرد. الان همه جا باز است و هیچ فعالیتی متوقف نیست ولی آموزش کلاً در کشورمان شده مجازی. این قابل باور نیست. هنرستان های تهران

 

از استرس بچه‌های پایه دوازدهم تا اشتیاق بچه‌های دبستانی برای دیدن همکلاسی

 

زهرا سالک مشاور مدارس تهران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: واقعاً تا مدارس باز نشود و مشاوران در مدارس دانش آموزان را مشاهده نکنند نمی‌توانیم دقیق بگوییم این مدت چقدر برای بچه‌ها آسیب زا بوده است. همین الان بچه‌هایی که پایه دوازدهم هستند عملاً متوسطه دوم را تا حالا با آموزش مجازی گذرانده‌اند و نگران سطح یادگیری و کنکورشان هستند. این‌همه استرس اگر قرار باشد امسال با آموزش مجازی توام شود واقعاً خطرناک است. سال گذشته هم وقتی برای نحوه درس خواندن برای کنکور به بچه‌ها مشاوره می‌دادم به وضوح می‌دیدم یک استرس عجیبی داشتند که مدل هیچ سالی نبود. آنها نگرانی‌هایی داشتند که اصلاً تمرکزشان را گرفته بود. مثلاً اگر کرونا بگیریم و نرسیم به کنکور چطور؟ اگر مدام کنکور را عقب بیاندازند چی؟ اصلاً چه فایده دارد درس بخوانیم قرار نیست کرونا برود و… یک جورهایی با تعطیلی مدارس امید را از بچه‌ها گرفته‌ایم.

 

بهانه است والدین بگویند برای کرونا بچه‌ها را به مدرسه نمی‌فرستند چون الان نوجوان‌ها همه جا می‌روند. مشکل نمی‌تواند دو ساعتی باشد که قرار است مدرسه بیایند. همین همکلاسی‌ها در کافه و پارک همدیگر را می‌بینند. بهترین هنرستان های تهران

 

وی ادامه داد: والدین باید بدانند همانقدر که نگران سلامتی جسمی بچه‌هایشان هستند باید نگران خیلی چیزهای دیگر باشند. هر چند واقعاً به نظرم دیگر بهانه است والدین بگویند برای کرونا بچه‌ها را به مدرسه نمی‌فرستند چون الان نوجوان‌ها همه جا می‌روند. مشکل نمی‌تواند دو ساعتی باشد که قرار است مدرسه بیایند. همین همکلاسی‌ها در کافه و پارک همدیگر را می‌بینند. الان در همین ایام جشن شکوفه‌ها ببینید چقدر بچه‌های دبستان از دیدن ۱۰ تا بچه هم سن و سالشان کنار هم به شوق می‌آیند و یا حتی واکنش‌های عجیبی نشان می‌دهند. اینها همه در اثر کروناست و واقعاً تداوم آن خطرناک است.

سالک بیان کرد: البته من خوش بین هستم و معتقدم مدارس به زودی باز می‌شود و ما هم ان شاءالله می‌توانیم شرایط را مدیریت کنیم و دوباره همه چیز سر جای خود باز گردد. شاید اولش کمی برگشتن به شرایط عادی سخت باشد اما همه باید همت کنیم. الان هم که دانش آموزان را می‌خواهند واکسن بزنند. البته والدین روی همین هم شک و تردید دارند ولی شاید لازم است کمی در مقابل این فضا انعطاف پذیر تر از ماه‌های قبل باشند.

وی در پاسخ به این پرسش که معلم‌ها از بازگشایی مدارس استقبال می‌کنند گفت: تمام معلمان مدرسه ما از آن استقبال می‌کنند. واقعاً جریان زندگی و آموزش از دست خارج شده و ما هم دوست داریم بچه‌ها را ببینیم. دیدن بچه‌ها به ما هم انگیزه می‌دهد. معلم‌ها می‌دانند آموزش مجازی در بهترین حالت هم به یادگیری کامل نمی‌رسد. امیدوارم آبان مدارس باز شود. بهترین هنرستان تهران

واکسن زدن به دانش آموزان؛ از استقبال والدین تا نگرانی

شاهین بدعتی پدر آتنا که امسال پایه دوازدهم است به خبرنگار مهر گفت: واقعاً خوشحالم قرار است به بچه‌ها واکسن بزنند. اصلاً از استرس اینکه سال دوازدهم قرار است آموزش‌ها آنلاین باشد سه ماه است این بچه خواب و خوراک ندارد. الان حداقل مطمئن هستیم برای دانش آموزان متوسطه دوم امید به بازگشایی مدارس هست. البته مدرسه دختر من غیردولتی است و از مرداد اعلام کرده بود که حتماً سال جدید تحصیلی حضوری خواهد بود. ده روزی هم در شهریور کلاس گذاشتند. الان ولی اعلام کردند از نیمه مهر آموزش‌ها حضوری می‌شود. همه معلم‌ها هم گویا واکسن زده‌اند. به نظرم پدر و مادر این نسل هم عموماً دیگر واکسن زده باشند.

وی درباره اینکه در این مدت فرزندش چه تغییراتی به لحاظ خلق و خو کرده است، گفت: دخترم خیلی فعال بود ولی الان کمی نسبت به برخی مسائل بی تفاوت است. مثلاً دیگر نسبت به تعادل وزنش حساس نیست. شلخته تر شده است و مهمترین چیزی که ما را اذیت می‌کند این است که زمان خوابش کلاً بهم ریخته است.

وقتی بچه‌ها آزادانه هر ساعت می‌خواهند بخوابند و بیدار شوند در واقع تعادل شیمیایی مغز آنها بهم می‌ریزد. خیلی از افسردگی‌ها برای همین است. حالا فرض کنید علت دیر خوابیدن پرسه زدن در فضای مجازی آن هم با گوشی موبایل باشد

دکتر سحر گلستانی روان شناس نیز در گفتگو با خبرنگار مهمترین مشکلات دوران کرونا برای کودکان و نوجوانان را بهم خوردن نظم زندگی و ساعت خواب و بیداری ذکر کرد و به خبرنگار مهر گفت: ما می‌دانیم که چقدر مهم است که در زمان مناسب و به مقدار کافی -نه زیاد و نه کم- در سنین رشدی بچه‌ها بخوابند. نه فقط بحث سلامت رشد جسمانی که حتی بعضی از ناقل‌های عصبی مثل سروتونین که مانع افسردگی می‌شود در خواب شب ترشح می‌شود. وقتی بچه‌ها آزادانه هر ساعت می‌خواهند بخوابند و بیدار شوند در واقع تعادل شیمیایی مغز آنها بهم می‌ریزد. خیلی از افسردگی‌ها برای همین است. حالا فرض کنید علت دیر خوابیدن پرسه زدن در فضای مجازی آن هم با گوشی موبایل باشد. مدرسه رفتن بیش از چیزی که فکر می‌کنیم در زندگی بچه‌ها کارکرد دارد. یک جور برنامه‌ریزی زیستی و روانی آنها را تنظیم می‌کند.

وی ادامه داد: هر کسی در این فضا موافق تداوم آموزش آنلاین و عدم بازگشایی مدارس باشد منطقی به شرایط نگاه نمی‌کند. واقعاً بچه‌ها نیاز به تعامل با همسالان خود دارند. نیاز دارند ساعتی در روز را دور از خانه باشند و در یک جای امن. نیاز دارند در کلاس و با همکلاسی‌ها درس بخوانند. نیاز دارند با معلم‌ها در تعامل باشند. مهم‌تر اینکه باید مشاوران مدارس نیز آنها را رصد کنند و هر چه زودتر برای رفع چالش‌هایی که ایجاد شده مداخله کنند. من مراجعین نوجوانی دارم که یکی از استرس‌هایشان دیدن دوباره کلاس و همکلاسی است چون در این مدت به انزوا عادت کرده‌اند و مراجعینی که از حضوری شدن مدارس استقبال نمی‌کنند چون به تنبلی عادت کرده‌اند. در کنارش نوجوانانی که واقعاً از این شرایط که برای دیدن یک همکلاسی باید کلی دلیل برای والدین بیاورند و یک پارکی جایی برای این دیدار پیدا کنند به ستوه آمده‌اند را می‌بینم. بهترین هنرستان

گلستانی اظهار کرد: به نظرم می‌رسد که اصلاً نباید امسال ساده از کنار بازگشایی مدارس عبور کرد. باید این حضور اجباری شود. بعید می‌دانم امروز دیگر فعالیتی مثل مهر سال گذشته تعطیل یا تق و لق باشد و نباید بهانه‌ای برای آنلاین شدن آموزش‌ها و دوری بچه‌ها از تعاملاتشان با هم در فضای مدرسه باشد.

وی درباره اینکه به نظرش با والدینی که شاید در مقابل واکسن زدن دانش آموزان مقاومت کنند چه می‌توان گفت، بیان کرد: به هر حال بعید است واکسن زدن اجباری باشد. والدین هم می‌توانند انتخاب کنند. البته واکسن هراسی در همه جای دنیا وجود دارد و برای نوجوانان و کودکان هم هنوز شاید اما و اگرهایی باشد اما باید مسئولان بهداشتی در این باره خیال مردم را راحت کنند که واکسن خطری ندارد. ولی باز هم به نظرم رعایت پروتکل‌ها باید در اولویت باشد و با رعایت پروتکل‌ها مدارس را باز کرد و روی آن برنامه‌ریزی کرد. هنرستان

در این میان هستند والدینی که نگران واکسیناسیون اجباری فرزندانشان هستند. سلما سلیمانی مادر حسنی به خبرنگار مهر گفت: دخترم امسال کلاس اول است و پسرم هم سال هفتم می‌رود. برای دخترم که می‌دانم نوبت واکسن حالا نمی‌رسد و بعید می‌دانم اصلاً واکسنی تایید شده باشد ولی برای پسرم هم نگران این هستم حضور را منوط به زدن واکسن کنند چون ما مجبور می‌شویم او را به صورت حضوری به مدرسه نفرستیم. دیروز مدرسه‌شان اعلام کرد اگر برای بچه‌ها نوبت واکسن اعلام شود واکسن زدن اجباری است و هر کس واکسن نزند نمی‌تواند کلاس حضوری بیاید و درس‌های حضوری هم قرار نیست آنلاین تدریس شود.

وی ادامه داد: البته اولیا با مدیر مدرسه صحبت کردند و قرار شد تغییر در این شیوه داده شود ولی فکر کنم خود مدارس هم چندان نمی‌دانند قرار است چه اتفاقی بیافتد. به هر حال ما نمی‌دانیم این واکسن‌ها روی چه تعداد بچه در دنیا امتحان شده و اصلاً چه اثراتی دارد آیا نتیجه بخش است یا نه. من خودم بدون واکسن زدن هم پسرم را مدرسه می‌فرستم ولی هنوز مطمئن نیستم واکسن به او بزنیم.

باید به مدرسه بازگشت!

شاید در این روزها مسئولان دارند سخت تلاش می‌کنند اعتماد عمومی را بازگردانند تا مدارس باز شود و این را در یک فضای آرام دنبال می‌کنند. واقعیت این است که والدین هم این روزها بیش از گذشته از بازگشایی مدارس استقبال می‌کنند. شاید این روزها بیشتر همه متوجه شده باشند که تعامل بچه‌ها با یکدیگر و داشتن یک برنامه روتین برای زندگی و هدفی مثل درس خواندن و تعامل با معلم و.... چقدر برای رشد آنها و سلامتی شان موثر است. شاید دیگر بهانه کمتری برای تداوم آموزش مجازی باشد. وقت آن است که آموزش‌های مجازی به عنوان یک پشتیبان عمل کنند و به همین شیوه‌ای که پیش می‌رود مدارس به مرور بازگشایی شوند. حالا گفته می‌شود در مناطق روستایی و عشایری سال تحصیلی مدارس حضوری باز می‌شود، کلاس‌های نهضت سوادآموزی باید حضوری باشد و… و به مرور مدارس با رعایت پروتکل‌ها بازگشایی می‌شوند. باید باور کرد که بسته بودن درب مدارس امروز به نفع آینده و حال جامعه نیست.

منبع: خبرگزاری مهر



:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تیزلند

شاید شما تا به حال خیلی به حواس پرتی فکر کرده باشید و بارها از خود پرسیده باشید که چرا گاهی به هنگام درس خواندن و مطالعه، حواس آدم پرت می شود؟ ما نمی دانیم که شما برای این سؤال خود چه جوابی پیدا کرده اید؛ اما پاسخ صحیح این پرسش را به شما می گوییم:

«حواس پرتی ، چیزی نیست جز تمایل ذاتی ذهن به درگیری و فعالیت».

ذهن شما همواره می خواهد درگیر و مشغول باشد؛ بنابراین اگر آن چه اکنون انجام می دهید در شما درگیری و مشغولیت ذهنی ایجاد کند، فکر شما دیگر احساس نمی کند که جای دیگری برود و در آن جا درگیر شود؛ اما اگر در انجام این کار درگیری ذهنی ایجاد نشود، ذهن شما شتابان به جایی می رود تا خود را در آن جا مشغول کند و این، همان حواس پرتی است.

افزایش تمرکز و پرورش آن

بیشتر افراد گمان می کنند که تمرکز ، یک امر ذاتی بوده و تغییر آن غیرممکن است؛ در حالی که تمرکز ، یک امر اکتسابی است و باید هر روز پرورش و جهت داده شود و هر کس با هوش عادی خود می تواند به آن دست یابد؛ پس گفتن این جمله که «من ذاتا آدم حواس پرتی هستم»، کاملاً غلط است و همین ذهنیت نادرست، باعث می شود تا انسان نتواند از تمرکزی عالی برخوردار شود. همه افراد، توانایی تمرکز دارند؛ چون تمرکز ، امری نسبی است و کسی نمی تواند ادعا کند که کاملاً حواس پرت است و یا همیشه تمرکز حواس دارد.

منشأ حواس پرتی و عدم تمرکز

حواس پرتی یا منشأ ذهنی و درونی دارد و یا منشأ بیرونی و محیطی.

حواس پرتی ذهنی و درونی، عبارت است از اشکالات فکری انسان و اندیشه هایی که موانعی بر سر راه توجه دقیق به مطالعه و تمرکز حواس ایجاد می کنند. این موانع، شامل مواردی از قبیل درد، رنج، غم و غصه، نگرانی، گرسنگی و تشنگی، سردی و گرمی، ترس، خشم، شادی، سردرد و... می باشد. حواس پرتی بیرونی و محیطی، به محیط پیرامون فرد و یا تحریکات غیرعادی که توسط حواس مختلف انسان ایجاد می شود ارتباط پیدا می کند؛ مانند نور شدید و ضعیف، صداهای ناهنجار، روشن بودن رسانه ای صوتی و تصویری و نظایر این ها.

در دنیای مدرن امروزی خیلی چیزها باعث حواس پرتی می شوند. در دهه‌ی اخیر توانایی ما برای تمرکز کردن به شدت کاهش یافته و ظاهرا مقصر اصلی این افت تمرکز، فناوری و تکنولوژی است. فرقی ندارد کجا هستید و در چه شرایطی قرار دارید، گوشی هوشمند، تبلت و لپ تاب به راحتی توانایی مطالعه متمرکز را از شما می گیرند.

معمولا هنگام درس خواندن عواملی که سبب حواس پرتی می شوند شامل موارد زیر هستند:

شبکه‌ های اجتماعی

تماس‌ ها

وب‌گردی بدون هدف

پیامک دادن

چک کردن ایمیل

تلویزیون

روابط، بحث و جدل ها

سر و صدا

خیال پردازی بیش از حد

مشاوره تحصیلی 

راه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

تمرکز حواس در هنگام درس خواندن ، کلید اصلی و اساسی درک و فهم مطالب است و کلید اساسی تمرکز حواس ، استفاده از روش هایی است که باعث تقویت و پرورش مهارت های لازم برای این کار است. بنابراین بدون تمرکز حواس ممکن است درک و فهم مطلبی که فقط یک ساعت وقت لازم داشته باشد، ساعت ها وقت بگیرد؛ اما به خوبی فهمیده نشود و اثر مثبتی نداشته باشد. از این رو کاربرد روش ها و فنونی که به شما کمک می کند تا به هنگام مطالعه فعال باشید، تمرکز حواس را تقویت کرده و مهارت شما را در ایجاد تمرکز هنگام درس خواندن افزایش می دهد. این روش ها عبارتند از:

1. طرح سوال برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

طرح سوال پیش از شروع درس خواندن ، فرد را وادار می کند تا به طور فعالانه و با تمرکز بیشتر، دقت کافی، انگیزه و علاقه، به مطالعه بپردازد. طرح سوال هنگام درس خواندن یکی از روش هایی است که دانش آموز را فعال و به طور عمیق او را درگیر مطالعه می کند و سبب برانگیختن جدیت و تلاش وی به هنگام مطالعه می شود. فرد برای یافتن پاسخ سؤالات خود، بایستی تمرکز حواس خود را حفظ کند؛ زیرا در هنگام مطالعه ، نمی توان بدون تمرکز پاسخ سوالات را پیدا کرد. بعد از خواندن مطلب و با طرح سوال، توان میزان فراگیری خود را ارزشیابی کرده، به نقاط قوت و ضعف خود پی می برید. طرح سوال سبب ایجاد نظر انتقادی نسبت به مطالب در فرد می شود و موجب می شود تا شما در مطالعات بعدی برای از بین بردن نقاط ضعف خود، با دقت و تمرکز بیشتری مطالعه کنید.

2. تندخوانی روشی برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

تندخوانی باعث توجه و تمرکز بیشتر و فهمیدن مطالب و در نتیجه، باعث یادگیری بهتر می شود. فکر و ذهن ما قادر است هزاران کلمه را در دقیقه از خود عبور دهد؛ ولی اگر سرعت مطالعه ما پایین باشد، ذهن وقت اضافی می آورد و ناچار به این شاخه و آن شاخه می پرد و در نتیجه حواس پرتی ایجاد می شود. مطالعه سریع یا تندخوانی ، فرصت جولان به ذهن نمی دهد و سبب افزایش تمرکز هنگام درس خواندن می شود.

3. جدیت در مطالعه به منظور افزایش تمرکز

به محض نشستن پشت میز مطالعه خواندن را با جدیت شروع کنید؛ زیرا اگر سریع مشغول به درس خواندن شوید، تمرکز حواس زود به دست می آید. این ضرب المثل چینی را به یاد داشته باشید که «فتح ستارگانی که هزاران فرسنگ از ما دور هستند، با برداشتن قدم اول، امکان پذیر است». شک و تردید، موجب حواس پرتی یا ایجاد تخیلات واهی می شود. اجازه ندهید چیزی جز مطالعه ذهن شما را مشغول کند. تصمیم بگیرید و مقدار زمانی را برای درس خواندن مشخص کنید و خود را به مدت زمانی خاص محدود کنید. در این زمان از مطالعه دست نکشید و به مطالعه ادامه دهید؛ اما زمان مطالعه را طولانی نکنید. بیهوده وسواس به خرج ندهید و بهانه تراشی نکنید. به خود تلقین کنید که فرد بااراده ای هستید و می توانید هر درسی را به خوبی یاد بگیرید. جدی باشید و با علاقه و انگیزه مطالعه کنید تا هنگام مطالعه دچار حواس پرتی نشوید. بهترین هنرستان دخترانه

4. استفاده از راهنما برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

یکی از راه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن ، استفاده از یک راهنما، مانند انگشت سبابه، مداد، خط کش و... به هنگام مطالعه است؛ زیرا استفاده از یک راهنما هنگام مطالعه ، باعث تمرکز حواس بهتر، عادت به روان خواندن، جلوگیری از برگشت برای دوباره خواندن و اتلاف وقت و جلوگیری از خستگی چشم و ذهن می شود. برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم مقاله راه های تقویت حافظه را که در موسسه آموزشی بارسا تهیه شده است را مطالعه کنید

5. علاقه مندی به مطالعه ، عاملی مهم در افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

علاقه مندی به موضوع مورد مطالعه یکی از شرایط اصلی و اساسی افزایش تمرکز هنگام درس خواندن است. وقتی خواننده به موضوعی علاقه مند می شود، خودبه خود بر آن تمرکز می کند؛ بیشتر دقت می کند و به راحتی مطالب را به حافظه می سپارد و بعد هم خیلی راحت آن را به خاطر می آورد. سعی کنید با ایجاد انگیزه های نیرومند و در نظر گرفتن هدف هایی که برایتان مهم و جالب توجه است، نسبت به مطالعه شوق و علاقه پیدا کنید. برای مثال قبل از شروع مطالعه هر مبحث، یک سوال منطقی و واقعی در ذهن خود ایجاد کنید و با انگیزه و اشتیاق به دنبال یافتن پاسخ آن باشید؛ یا هنگام مطالعه درسی که کمتر مورد علاقه شماست، به تاثیر نتیجه آن درس در تراز آزمون آزمایشی خود یا تاثیر نمره درس در معدلتان فکر کنید و با انگیزه بیشتری به مطالعه بپردازید. موقعیت هایی را که نمی توانید در آنها تمرکز حواس داشته باشید، تجزیه و تحلیل کنید؛ احساسات خود را مورد بررسی قرار دهید و بدایند که چه عواملی افکار شما را دگرگون می کنند. افکار منفی و بیمارگونه را از خود دور کنید و هر موقعیت را تا حدی که می توانید، به طور منطقی، تعبیر و تفسیر کنید. بهترین هنرستان پسرانه

کتاب برنامه ریزی با دوربین مداربسته

6. تاثیر مکان مطالعه در افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

اتاقی را در نظر بگیرید که همه چیز در آن به هم ریخته است. وسایل پخش و پلا هستند و کتاب ها هر کدام به یک طرف رها شده اند. هوای اتاق سرد است و از پنجره صدای آزار دهنده بوق ماشین ها شنیده می شود. آیا در این اتاق می توان مطالعه با تمرکز داشت؟ طبیعی است که جواب منفی باشد. یک مکان مطالعه خوب از الزامات ایجاد تمرکز هنگام درس خواندن است. در واقع اولین چیزی که می تواند به شما برای افزایش تمرکز کمک کند مکانی است که در آن مطالعه می کنید. چرا که روی نحوه تمرکز شما تاثیر زیادی دارد. برای رسیدن به بیشترین میزان تمرکز ، محل مطالعه را درست انتخاب کنید.

حتما بخوانید: بهترین مکان برای مطالعه

راه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

چند توصیه در رابطه با مکان مطالعه :

مکانی را به مطالعه اختصاص بدهید که در آن راحت باشید.

در هوای خیلی سرد یا خیلی گرم توانایی تمرکز به شدت کاهش می یابد. بنابراین محلی را انتخاب کنید که دمای مناسبی داشته باشد.

محل مطالعه‌ خود را تمیز نگهدارید، کتاب ها و جزوات خود را مرتب کنید و فضایی را به آن ها اختصاص دهید.

سعی کنید مکان مطالعه خود را طوری انتخاب کنید که دیگران کمتر به آن جا رفت و آمد داشته باشند.

ترجیحا در محل درس خواندن شما، تلویزیون در دسترس نباشد. هنرستان های تهران

کتاب‌ها و جزوه‌ها مورد نیازتان را کنار دستتان بگذارید. اگر لازم باشد برای آن‌ ها از جایتان بلند شوید یا مدتی دنبالشان بگردید، حواس‌تان بیش‌تر پرت می‌ شود.

اگر سر و صدای زیادی می شنوید، هدفونی تهیه کنید و آن را روی گوشتان بگذارید تا شنیدن صداهای پرت کننده حواس به حداقل برسد.

7. نیاز به « نه گفتن » برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

زمانی که تصمیم گرفتید مطالعه کنید، اما دوستان یا هم اتاق های شما درخواست می کنند که دور هم جمع شوید، هنر گفتن نه !! را در خود تقویت کنید. اگر این اراده در شما ضعیف است، می توانید روی در اتاق مطالعه خود بنویسید: لطفاً «مزاحم نشوید». اگر موفق نشدید، می توانید کارهای دیگری انجام دهید که نشان دهد شما دوست ندارید که کسی باعث از هم گسیختن افکار شما شود.

8. ترک افکار منفی و داشتن افکار مثبت. بهترین هنرستان های تهران

مطالعه عمیق و یادگیری ثمربخش، وقتی حاصل می شود که فرد تصور مثبتی از خود داشته باشد و به خود اعتماد کند؛ زیرا اعتماد به خود، مهارت و نیرو را افزایش داده و مغز را سالم تر می کند. وقتی می خواهید کاری انجام دهید، از گفتن کلماتی مانند نمی خواهم، نمی دانم و نمی توانم، بپرهیزید و جمله «این کار محال است» را از دفتر زندگی خود خط بزنید. ترس، بدگمانی و بی ارادگی را از خود دور کنید و هرگز به خود اجازه ندهید تا هیجانات و افکار منفی ، شما را در خود غرق سازد و تمرکز حواس شما را مختل کند. اعتماد به نفس داشته باشید و پیوسته با خود تکرار کنید که قادر به انجام هر کاری هستید و بدین طریق، تفکر مثبت را در خود پرورش دهید.

قوی بودن اعتماد به نفس، احساس شعف و شادی را در شما به وجود می آورد و در حالت شادمانی، از تمرکز حواس خوبی برخوردار می شوید؛ بهتر فکر می کنید؛ بهتر مطالعه می کنید و درنتیجه، کارتان بهتر می شود. «مارگات کوربت» می نویسد: «انسان در بحر اندیشه های خوشایند، حافظه ای بهتر پیدا می کند و ذهن در حالت آرامی قرار می گیرد و میل به یادگیری را در خود به وجود می آورد». از این رو، خودپنداری مثبت، مهم ترین کمک برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن و یادگیری بهتر است

دوره آفلاین مدیریت آزمون

9. عدم هماهنگی اراده و تخیل، مانع تمرکز هنگام درس خواندن

اگر تخیل خواننده با اراده اش هم سو نباشد، خواننده نمی تواند تمرکز حواس کافی و لازم داشته باشد. در روان شناسی، ثابت شده است که در این تضاد، قدرت تخیل، قوی تر از قدرت اراده است. وقتی دانش آموزی کتابی را باز می کند و به مطالعه آن اقدام می کند، پس از مدت کوتاهی افکاری به ذهنش خطور می کند؛ مثلاً با دوستانش فوتبال بازی می کند یا با هم به سینما می روند یا فلان فیلم را تماشا می کنند. این تخیلات باعث می شود تا خواننده تمرکز خویش را از دست بدهد و سرانجام از درس خواندن منصرف شود. برای غلبه بر این مشکل، شما وقتی مایل به مطالعه درباره موضوعی خاص باشید، بهتر است خود را در حال و هوای مخصوص آن موضوع قرار دهید؛ مثلاً اگر شعری در درس ادبیات فارسی می خوانید، خود را در حال و هوای شاعر در هنگام سرودن یا خواندن آن شعر قرار دهید و اگر یک مبحث مربوط به پزشکی در کتاب زیست شناسی خود می خوانید، خود را در حال و هوای پزشک در هنگام معالجه بیمار قرار دهید و یا اگر در حال مطالعه درس شیمی هستید، ذهن خود را به دنیای اتم ها و مولکول ها و روابط میان آن ها ببرید تا از این طریق، خیال و اراده را با هم هماهنگ کنید. تا زمانی که آهنگ تخیل و اراده هماهنگ باشند، تمرکز حواس حفظ می شود.

10. تاثیر شرایط بدنی در افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

خواب نامنظم و فعالیت ها و عادات غذایی نادرست، می توانند از علائم و مشکلات مربوط به عدم تمرکز باشند؛ به عنوان مثال، سنگینی معده و سیری بیش از حد، یکی از زمینه های عدم تمرکز به هنگام درس خواندن است. شما باید از خوردن غذاهای پرحجم خودداری کنید؛ زیرا با سرازیر شدن خون به سمت دستگاه گوارش، از بنیه حسی و ذهنی شما کاسته می شود. همچنین باید بدانید که صبحانه کافی و مقوی، نقش مهمی در ایجاد و افزایش تمرکز حواس در طی روز خواهد داشت. در اولین غذای روز، همراه با کربوهیدرات، پروتئین نیز میل کنید؛ غذاهایی مثل تخم مرغ، ماهی، پنیر یا خشکبار. سعی کنید به این ضرب المثل عمل کنید: «صبحانه را مانند پادشاهان، ناهار را مانند شاهزاده ها و شام را مانند فقرا صرف کنید».

11. یادداشت برداری برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

یادداشت برداری نوعی تکرار درست است که هم سبب افزایش تمرکز حواس و هم موجب بیشتر به خاطر سپردن مطلب می شود. یادداشت برداری خوب، کاری جدی و فعال است که موجب اندیشیدن می شود. برای برقراری تمرکز حواس جهت نوشتن، هماهنگی چشم و مغز عاملی بی نظیر است که تمرکز حواس را تقویت کرده و فهم مطالب و سرعت یادگیری را افزایش می دهد. بهترین هنرستان تهران

راه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن 

12. استفاده از تکنیک «حالا اینجا باش!» برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

به احتمال زیاد این فن ساده و فریبنده بسیار مؤثر است؛ یعنی هر وقت متوجه می شوید که فکرتان از موضوع منحرف شده، به خودتان بگویید « حالا این جا باش » و به آرامی توجه تان را به جایی که می خواهید، برگردانید؛ برای مثال، شما در کلاس درس هستید و توجه تان از سخنان استاد به تکالیفی که دارید یا به صحبت تلفنی که با دوستتان داشتید معطوف می شود. در این هنگام، به خودتان چنین بگویید: «حالا این جا باش» و دوباره حواستان را متمرکز کنید و تمرکزتان را به سخنان استاد برگردانید و تا جایی که ممکن است، این حالت را حفظ کنید. اگر شما فردی طبیعی باشید، چه بسا این کار را صد بار در هفته انجام دهید؛ اما پس از مدتی، درخواهید یافت که هر روز نسبت به قبل، فاصله زمانی بین منحرف شدن افکارتان بیشتر می شود. بنابراین، صبور باشید و آن را حفظ کنید و ببینید که پیشرفت خواهید کرد.

13. برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن ، به دنبال سکوت مطلق نباشید

یکی از باورهای بسیار نادرست برخی از شما این است که برای افزایش تمرکز حواس ، باید در سکوت مطلق باشید. واقعیت این است که هر چه محیطی ساکت تر باشد، برای تمرکز حواس بهتر است و ما محیطی را برای درس خواندن انتخاب می کنیم که سر و صدای کمتری داشته باشد؛ اما به هیچ عنوان نباید در جست وجوی محیطی باشیم که سکوت مطلق بر آن حکم فرما باشد. بهترین مکان برای مطالعه، جایی است که سر و صدا در آن از بقیه جاهای موجود کمتر باشد؛ مثلاً اکنون می خواهید مطالعه کنید و تنها مکانی که در اختیار دارید، اتاقی است که در آن تلویزیون روشن است؛ مسلما این محیط ایده آل نیست؛ اما شما در دورترین نقطه اتاق از تلویزیون و پشت به آن بنشینید و مطالعه کنید. در این حالت، شما از بهترین شرایط ممکن برای مطالعه استفاده کرده اید.

مطالعه در جای کاملاً ساکت، اشتباه است؛ زیرا اگر شما این گونه به محیط بسیار ساکت عادت کنید، شرطی می شوید و فقط در چنین مکان هایی می توانید مطالعه کنید و آن وقت در محیط های دیگر، با کوچک ترین سر و صدایی، تمرکز حواس شما به هم می ریزد و ایجاد تمرکز دوباره، برایتان بسیار مشکل خواهد بود. بهترین هنرستان

14. یادداشت عوامل حواس پرتی راهی برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

شما اگر حتی بهترین شیوه مطالعه را در پیش گرفته باشید، هیچ گاه عوامل حواس پرتی تان به صفر نمی رسد؛ زیرا ممکن است بعداز مدتی تمرین، حواس پرتی شما تا حد فوق العاده زیادی کم شده باشد؛ اما برخی از اوقات، افکار دیگری غیر از موضوع مطالعه به سراغ ذهن شما می آید و حواستان را پرت می کند. بهترین و مؤثرترین راه برای مقابله با این حواس پرتی باقی مانده، نوشتن آن ها بر روی یک برگ کوچک کاغذ و اختصاص دادن زمانی برای فکر کردن درباره این مسائل است. اگر شما در اوج مطالعه ، ناگهان به خاطر می آورید که امشب حتما باید به دوست خود تلفن بزنید، از این لحظه به بعد شما هر قدر هم که سعی کنید فکر خود را بر روی درس خواندن متمرکز کنید، اندیشه تلفن کردن به دوستتان و این که مبادا فراموش کنم، ذهن شما را آشفته می کند و شما را آزار می دهد. در نتیجه شما از همان لحظه تمرکز حواس خود را از دست می دهید؛ اما اگر به محض آن که این اندیشه به ذهن شما راه یافت، آن را بر روی کاغذی بنویسید، دیگر خیالتان راحت می شود و می توانید به مطالعه متمرکز خود ادامه دهید. یادتان باشد که حواس پرتی را نیز مانند نکات مهم کتاب که فرا می گیرید و ثبت می کنید، باید جایی تخلیه کنید. اگر ننویسید و بگویید باشد برای بعد، توانایی ذهنی خود را کم کرده اید. هر چیزی را که در حین درس خواندن به خاطرتان می آید و عامل مزاحم تلقی می شود، گوشه ای یادداشت کنید و بار ذهنی مربوط به آن را تخلیه کنید. هنرستان

15. لزوم کنترل صحبت با خود برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

خیلی ها نمی دانند که ما به هنگام انجام تکالیف، به شکل خاموش با خودمان صحبت می کنیم. صحبت با خود، می تواند فعالیت ها و رفتارهایی را در ما برانگیزد و ما را مورد تشویق قرار دهد و به سر و سامان دادن آن چه بعد انجام می دهیم، کمک کند. ما از طریق صحبت با خود، بر جریان پیشرفت خود نظارت می کنیم؛ اما اگر همین گفت وگوی با خویش، با ارزش یابی یا انتقاد بیش از اندازه صورت گیرد، بر تمرکز اثر منفی می گذارد. آیا تا به حال تجربه نگارش یک مقاله را داشته اید که در همان سطر اول آن گیر کرده، ناکام شده باشید؟ در این کار مقصر اصلی یک ویراستار درونی بسیار سخت گیر بوده است. مقایسه توانایی خود با توانایی دیگران و انتظارات غلط در مورد مدت و کیفیت تمرکزی که باید داشته باشید، می تواند مسئول شکل گیری یک گفت و گوی منفی با خویش باشد. با کمی تمرین، شما می توانید هر قضیه مختل کننده درونی را اداره کنید.

راه های افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

16. نیاز به خواب و استراحت کافی برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

بعضی از دانش آموزان و خصوصا کنکوری ها تصور می کنند با کمتر خوابیدن و بیشتر درس خواندن نتیجه بهتری می گیرند. باید بپذیریم کاهش ساعت خواب برای مطالعه بیشتر، به جای اینکه بازدهی داشته باشد، باعث کاهش تمرکز می شود. کمبود خواب، شما را خسته و بی حوصله می کند و زمانی که در حال درس خواندن هستید، حواستان را نمی توانید جمع کنید. این عالی است که ساعت‌های بیشتری درس بخوانید، اما برای این که از ساعت مطالعه خودتان بهره ببرید و تمرکز بالایی داشته باشید، موارد زیر را به خاطر بسپارید:

- ساختار بدن انسان الزام می کند که روزانه ۷ تا ۸ ساعت بخوابد.

- خواب کافی باعث رفع خستگی می شود. وقتی که خیلی خسته هستید، مطالعه فقط وقت تلف کردن است. بهتر است زمان کوتاهی را به استراحت اختصاص دهید.

- بهترین خواب، خواب شب است. چرا که خواب خوب شبانه تأثیر چشمگیری بر افزایش تمرکز هنگام درس خواندن دارد و مهارت‌ یادگیری تان را افزایش میدهد.

17. شبکه های اجتماعی و افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

اگر از من بپرسید بزرگترین قاتل وقت و تمرکز در دنیای امروزی چیست؟ بدون وقفه جواب خواهم داد شبکه‌های اجتماعی. اپلیکیشن های ارتباطی بسیار جذاب هستند و البته مهم ترین خصوصیت آن ها وسوسه کردن است. وسوسه ای که هنگام درس خواندن به سراغمان می آید و از ما می خواهد تا سری به شبکه های اجتماعی خودمان بزنیم و از رویدادهای تازه با خبر شویم. بهترین راهکار برای مبارزه با این مشکل خاموش کردن گوشی و دور کردن آن از خودتان است. اگر نمی خواهید این کار را انجام دهید، حداقل کار این است که موبایلتان را روی حالت پرواز (airplane mode) قرار دهید و حساب‌های شبکه‌های اجتماعی‌تان را ببندید یا اعلانات را بی صدا کنید.

18. تاثیر کافئین در افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

مصرف متعادل کافئین به افزایش تمرکز حواس کمک می‌کند. یک فنجان چای، قهوه و کافی میکس یا دیگر نوشیدنی‌های کافئین‌دار می تواند ذهن شما را هنگام مطالعه متمرکزتر کند و خستگی را تا حدودی برطرف کند. البته مصرف زیاد کافئین نتیجه عکس دارد و در صورت زیاده روی باعث عدم تمرکز می شود.

19. استفاده از تکنیک تار عنکبوت برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

تا به حال به تار عنکبوت دست زده اید؟ اگر بار اول به تار عنکبوت دست بزنید، تار تکان می خورد و باعث واکنش عنکبوت می شود. کافیست چند بار تکان دادن را تکرار کنید، عنکبوت هیچ واکنشی از خودش نشان نمی دهد. شما هم وقتی در حال درس خواندن هستید، اگر عامل مزاحمی در محیط وجود دارد (مثلا در با صدای بلند به هم می‌خورد)، نباید در مقابل این عامل مزاحم واکنش نشان دهید تا تمرکز شما کاهش یابد و حواستان پرت شود. از روش تار عنکبوتی استفاده کنید و در مقابل حواس پرتی تسلیم نشوید.

راه-های-افزایش-تمرکز-هنگام-درس-خواندن-5

20. نیاز به تمرین برای افزایش تمرکز هنگام درس خواندن

در پایان باید تاکید کنیم که موفقیت در حفظ و افزایش  تمرکز و عدم حواس پرتی هنگام درس خواندن یک شبه حاصل نمی شود. بلکه نیاز دارد تا مدتی مواردی که برای افزایش تمرکز حواس گفتیم را اجرا کنید. بنابراین با تمرین روزانه روش هایی که مطرح کردیم لذت مطالعه متمرکز و به دور از حواس پرتی را برای خودتان بیشتر کنید.

منبع: بارسا



:: بازدید از این مطلب : 13
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تیزلند

مدیر یک هنرستان گفت: مشکل اصلی هنرستان‌ها بیشتر از تجهیزات به روز، کمبود نیروی انسانی متخصص است همچنین ارتباط صنعت با هنرستان‌ها کاملاً قطع است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هنرستان‌ها یکی از مکان‌های اصلی برای آموزش مهارت به دانش آموزان است و تربیت نیروی کار ماهر از این بستر آغاز می‌شود اما در این میان تأمین تجهیزات هنرستان‌ها، نیروی انسانی ماهر و ارتباط صنعت با آموزش موضوعی است که با چالش‌هایی مواجه است.

آموزش با کیفیت و عملی به دانش آموزان هنرستانی در پیوستن آنها به بازار کار پس از فارغ التحصیلی نقش کلیدی دارد این موضوع در صحبت‌های احمدرضا دوراندیش معاون شورای عالی آموزش و پرورش نیز مورد توجه قرار گرفته و او در اینباره می‌گوید: "اگر شرایط کشور طوری باشد تا هنرستان‌های توسعه یافته داشته باشیم که امکانات خوبی دارند، رشته‌های به اصطلاح یدی استقبال کننده خواهند داشت چون نیاز بازار کار است مثلاً فرض کنید رشته مکانیک خودرو توسط شرکت‌های خودروساز تجهیز و حمایت شود و دانش آموزان آنجا کار کنند در این شرایط تعداد بسیاری از دانش آموزان داوطلب ورود به این رشته و رشته‌های مانند آن خواهند بود. اگر صنعت بیاید و بگوید نیروهای هنرستان‌ها را جذب می‌کنم مطمئن باشید استقبالی که برای رشته تجربی وجود دارد به سمت رشته‌های فنی و مهارتی تغییرمی‌کند. "

کمبود هنرستان‌ها در تجهیزات به‌روز است. بهترین هنرستان پسرانه

حسین صادقی مدیر هنرستان فنی و حرفه‌ای راهیان قدس که مدرسه  او رشته‌های مکانیک خودرو، ساخت و تولید (ماشین ابزار)، الکتروتکنیک (برق) و الکترونیک را آموزش می‌دهد درباره وضعیت تجهیزات هنرستان‌ها و آموزش دانش آموزان به تسنیم گفت: برای رشته مکانیک خودرو و اساساً سایر رشته‌ها تجهزات به دلیل اینکه بودجه نیاز دارد، کم است اما معمولاً هنرستان‌ها به جهت آنکه اندوخته‌ای از زمان‌های گذشته دارند می‌توانند با آن تجهیزات آموزش‌ها را ارائه دهند.

وی افزود: نمی‌توانم بگویم وضعیت تجهیزات هنرستان در سطح ایده‌آل است اما این را هم نمی‌گویم که هیچ تجهیزات مناسبی نداریم در هنرستان ما 377 دانش آموز تحصیل می‌کنند و آموزش آنها را با همین تجهیزات انجام می‌دهیم اما طبیعتاً در تجهیزات به روز و ایده‌آل کمبودهایی است. بهترین هنرستان دخترانه

هنرستان‌ها در ابتدای آموزش به تجهیزات به روز نیازی  ندارند

مدیر هنرستان فنی و حرفه‌ای راهیان قدس درباره اینکه برخی از آموزش دانش آموزان رشته مکانیک خودرو با موتور ماشین‌های قدیمی همچون پیکان گلایه دارند، گفت: دانش آموزی که به هنرستان وارد می‌شود در ابتدا از مکانیک خودرو چیزی نمی‌داند بنابراین شاید در ابتدای کار چندان به موتورهای به‌روز نیاز نباشد و پایه کار را می‌توان با موتور پیکان هم شروع کرد چرا که دانش آموز در ابتدا اصلاً نمی‌تواند موتور ماشین را باز و بسته کند و فردی باید به او آموزش دهد تا با پایه کار آشنا شود و بداند موتور، سیلندر، گیربکس و... چیست که این موارد را می‌تواند با موتور پیکان هم فرابگیرد اما در سال‌های بالاتر موتور به‌روز نیاز است. هم اکنون در هنرستان ما موتور ال 90 و پراید برای آموزش  وجود دارد. هنرستان های تهران

مشکل هنرستان‌ها بیشتر از تجهیزات به روز کمبود نیروی انسانی متخصص است

صادقی بیان کرد: هم‌اکنون در هنرستان‌ها وضعیت تجهیزات برای شروع آموزش، خوب است اما طبیعتاً تجهیزات به روز نیست؛ چند سال قبل در رشته برق سیلابس درسی "خانه هوشمند" را اضافه کردند که تجهیزات خاصی نیاز داشت و هنرستان آنها را خریدند اما بیشتر از تجهیزات به روز مشکل هنرستان‌ها کمبود نیروی متخصص است. بهترین هنرستان های تهران

مدیر هنرستان فنی و حرفه‌ای راهیان قدس ادامه داد: هم‌اکنون مشکل نیروی انسانی با انگیزه داریم، دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی تربیت معلم را بر عهده دارند، دانشجو را از رشته ریاضی جذب می‌کنند اما بستر آموزش عملی ضعیف است، باید توجه داشت که اصلی‌ترین محور در هنرستان‌ها کار عملی است و حتی در دانشگاه برای آموزش معلمانی که قرار است به هنرستان‌ها وارد شوند استاد آچار به دست نیاز داریم. بهترین هنرستان تهران

معلمی که آچار به دست تربیت نمی‌شود چگونه به دانش آموزان آموزش دهد؟

وی گفت: برخی از این افراد برای کارورزی و تمرین دبیری به هنرستان ما آمده‌اند اما می‌گویند به صورت عملی کار را بلد نیستم و ما را به کارگاه بفرستید چون در دانشگاه چیز خاصی آموزش نمی‌دهند، افرادی که در دانشگاه آچار به دست تربیت نمی‌شوند چگونه می‌توانند در زمینه عملی آموزش مناسبی را برای دانش آموزان هنرستان داشته باشند؟ مثلاً نیروهایی را داریم که گیربکس را باز می‌کنند اما دیگر نمی‌توانند آن را جمع کنند.

صادقی با اشاره به اینکه یکی از نیازهای اصلی هنرستان‌ها نیروی با انگیزه و متخصص است، متذکر شد: معلمی که تازه کار خود را شروع کرده است، دو میلیون و 700 هزار تومان حقوق می‌گیرد و انگیزه لازم را ندارد از سوی دیگر اگر تجهیزات باشد اما نیروی ماهر نباشد که بتواند از آن به خوبی استفاده کند طی چند سال بعد مستهلک می‌شود. بهترین هنرستان

دانش آموزانی که کارآفرین شدند

مدیر هنرستان فنی و حرفه‌ای راهیان قدس در پاسخ به این پرسش که آیا دانش آموزان هنرستانی پس از فارغ التحصیل شدن نسبت به دانش آموزان دبیرستانی بازار کار بهتری دارند؟ مطرح کرد: در هنرستان دانش آموزان آچار به دست می‌شوند و در فضای مهارتی جسارت لازم را پیدا می‌کنند برخی فارغ التحصیلان هنرستان ما کار آفرین شده‌اند و 60 کارگر دارند همچنین کانون کارآفرینان هنرستان را ایجاد کرده‌ایم حتی برخی دانش آموزانم که الان در هنرستان تحصیل می‌کنند در مکانیکی مشغول به کار هستند و هر وقت ماشینم خراب می‌شود برای تعمیر نزد آنها می‌برم. هنرستان

وی درباره ارتباط صنعت با هنرستان بیان کرد: ارتباط صنعت با هنرستان‌ها قطع است اما باید اینگونه باشد که کارگروه‌هایی در هنرستان‌ها مستقر باشند مثلاً ایران خودرو و  سایپا در بحث مکانیک خودرو و صنایع مرتبط با فولاد در بحث قالب سازی با هنرستان‌ها ارتباط نزدیک‌ داشته باشند، در آموزش ها دخالت و افراد با انگیزه را جذب کنند همچنین هنرستان‌‌ها قابلیت تولید دارند که کارخانه‌ها می‌توانند از آن استفاده کنند، دانش آموز وقتی مشاهده کند تولیدش قابلیت استفاده دارد به کارش علاقه‌مند تر می‌شود.

منبع: تسنیم



:: بازدید از این مطلب : 14
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تیزلند

معرفی تکنیک ۵ ستاره برای مرور کردن

مرور

مرور ۵ ستاره

 ?How to review the lessons in order to keep the content in our minds

((فراموشی یکی از بهترین نعمت‌های خداوند است که به انسان عطا شده))

اگر نعمت فراموشی نبود و ما یکی از عزیزانمان را از دست میدادیم ، داغ آن عزیز از دست رفته

همیشه در دل ما تازه بود و ما پس از گذشت چند سال همانند روز اول ناراحت و عزادار بودیم

و در نتیجه این فشارها و استرس‌های روحی قطعا خیلی زود سکته میکردیم و میرفتیم پیش عزیزمون!

اما این نعمت علاوه بر حسن‌هایی که دارد در مقاطعی از زندگی مثل کنکور برای ما دردسر زاست.

قطعا برای شما هم پیش آمده که یک فصل از درسی را یک ماه قبل خواندید و تست‌هایش را هم زدید

اما با گذشت یک ماه چیز زیادی از آن فصل را بخاطر نمی‌آورید.

یا یک لغت را بارها قبل از امتحان خوانده اید و مطمئن بودید که معنی آن را می‌دانید اما در سرجلسه امتحان هرچقدر به ذهن خود فشار آوردید،

نتوانستید معنی آن را بخاطر بیارید.

برای اینکه بتوانیم بر مشکل فراموشی غلبه کنیم ابتدا باید از مکانیسم فراموشی مغز آگاه شویم.

 مرور تنها عامل موفقیت رتبه‌های برتر

وقتی که از رتبه‌های برتر کنکور می‌پرسم : (( چند بار درس‌ها را مرور کردید؟))

معمولا می‌گویند : ۱۰ بار ، ۱۶بار ، ۸بار ، ۲۵ بار و …

وقتی به عددها نگاه کردم دیدم که تعداد دفعات مرور آنها با رتبه کنکورشان نسبت عکس دارد!

یعنی هرچه تعداد دفعات مرور آنها بیشتر بود رتبه کمتر و بهتری را کسب کرده بودند.

آنجا بود که تصمیم گرفتم تحقیقاتی راجع به چگونگی مرور کردن به عمل آورم و نتایج را با شما به اشتراک بگذارم.

 آیا مرور همان دوباره خوانی است ؟

خیر

بسیاری از دانش آموزان میگویند : مرور درس‌ها بسیار وقت گیر است.

زمانی که از آنها میپرسم که چگونه مرور می‌کنند میگویند که مطالب را دوباره مطالعه می‌کنند.

دوباره خواندن یک درس بسیار وقت گیر است در صورتی که مرور فرآیندی سریع است.

اگر با تکنیک مرور ۵ ستاره درس‌های خود را مرور کنید می‌بینید که زمان زیادی از شما نخواهد گرفت.

نحوه عملکرد مغز

مغز انسان از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که هر کدام وظایفی را بر عهده دارند.

یادگیری فرآیند پیچیده است که بسته به ماهیت و شدت پیچیدگی آن قسمت‌های مختلفی از مغز را درگیر می‌کند.

مثلا یادگیری حرکات فیزیکی در بخش مخچه ذخیره می‌شود ، که آسیب به آن قسمت منجر به عدم تعادل فرد و نا هماهنگی میان حرکات بدن وی می‌شود.

در یادگیری دروس و علوم مختلف ، لوب‌ها و نیمکره‌های مغز درگیر میشوند. ( در مقالات بعدی راجع وظایف نیمکره‌های مغز بیشتر صحبت میکنم.)

اما تحقیقات نشان میدهد اندام‌هایی که تقریبا در پردازش و یادگیری همه داده‌های مغز مشترک اند،

آمیگدال ، هیپوکامپ و جسم پینه ای هستند که نقش مهمی‌در حافظه و یادگیری دارند.

هیپوکامپ نقش اساسی در یادگیری‌های پیچیده دارد و آمیگدال در انسجام حافظه نقش زیادی بازی می‌کند.

جسم پینه ای نیز پل ارتباطی بین دو نیمکره مغزی است.

آسیب به هر یک از این مراکز ، اثرات تخریبی شدیدی بر حافظه و یادگیری بر جای می‌گذارد.

مرور کردن

آیا هنوز مطلب (( روش مطالعه شیمی‌کنکور )) را مطالعه نکرده اید؟!

عوامل فراموشی مطالب چه چیزهایی هستند ؟

همانطوری که گفتم فراموشی یکی از نعمت‌های بزرگ خدوند است ، اما در سال کنکور یک مانع برای دانش آموزان محسوب می‌شود.

با شناخت عوامل فراموشی و همچنین دانستن زمان‌ها و نحوه مرور کردن می‌توانید این مانع را رفع کنید

و خواندن کامل این مقاله یک فرصت خوب برای شماست که شاید رقبایتان از آن بی بهره باشند.

عوامل عمده فراموشی موارد زیر هستند :

_ عدم سازماندهی اطلاعات

_ تداخل و انباشت اطلاعات

_ خستگی ، خواب آلودگی و کاهش هوشیاری

_ مصرف دارو به ویژه داروهای تاثیر گذار بر اعصاب و روان

_ اعتیاد و مصرف مواد مخدر حتی بصورت تفریحی!

_ اضطراب و استرس ، ترس و خشم

_ منفی نگری و یاس و ناامیدی و افکار منفی

_ خواب ناکافی ، کمبود آب و اکسیژن و قند

_ افزایش سن ، بیماری

_ انجام ندادن تمرینات مفید برای مغز

_ و ….

تمام موارد فوق و همچنین موارد دیگر از عوامل فراموشی اطلاعات هستند.

اما یک راه بسیار خوب برای مقابله با فراموشی وجود دارد و آن هم مرور کردن و تکرار است.

اگر شما یک مطلب را آنقدر مرور و تکرار کنید که ملکه ذهنتان شود امکان فراموشی آن به صفر میل میکند.

چرا شما نام خود را فراموش نمی‌کنید؟ درست حدس زدید ، چون برایتان زیاد تکرار شده است. 

باید چکار کنم تا فراموش نکنم؟

همانطوری که گفتم برای فراموش نکردن یک درس باید آن را مرور و تکرار کرد.

پس اگر بدانیم که چگونه دروس را مرور کنیم و آن را بکار بگیریم مشکل فراموشی حل می‌شود.

اما اگر شما راجع آن دروس اطلاعات دیگری هم داشته باشید به ماندگاری آن در ذهن و همچنین سهولت بخاطر سپاری آن کمک زیادی کرده اید.

این اطلاعات شامل موارد زیر است :

_ ماهیت درس

درباره ماهیت دروس مختلف قبلا مقاله کوتاهی نوشتم، سعی کنید حتما آن را بخوانید.

اگر شما ماهیت یک درس را بدانید راحت تر استراتژی برخورد با آن را پیدا می‌کنید و در آن موفق خواهید شد.

_ روش مطالعه درس‌ها

در روز‌های گذشته روش مطالعه همه دروس را به تفصیل در سایت قرار دادیم.

روش مطالعه دروس عمومی‌و تخصصی و همچنین دروس مهارتی و توصیفی کاملا باهم فرق دارد.

اگر دانش آموزی روند یادگیری هر درس را بداند و به آن عمل کند آن مطلب در ذهنش ماندگارتر خواهد شد.

_ روش تست زنی درس‌ها

تست زدن فقط حل تست و رفتن به سراغ تست بعدی نیست.

یک دانش آموز کنکوری باید بداند که چه موقع تست بزند، چندتا تست بزند، چه نوع تستی بزند، چه زمانی به سراغ پاسخ تست برود،

با تست‌هایی که درست یا غلط پاسخ داده چه کند و در دوران جمع بندی چگونه تست بزند.

_ روش یادگیری درس‌ها

به طور کلی روش‌های یادگیری در انسان‌های مختلف با هم متفاوت است.

برخی صبح زود بهتر یاد می‌گیرند و برخی دیگر شب‌هابهتر یاد می‌گیرند.(مثل خودم)

بعضی‌ها با مطالعه کتاب یادگیری بهتری دارند و برخی با تماشای فیلم آموزشی و عده ای هم با حضور در کلاس.

شما باید سبک یادگیری خود را بشناسید و با همان رو جلو بروید.

سبک یادگیری کاملا شخصی است و نمی‌توان یک روش را برای همه توصیه کرد.

_ تمرین و آزمون

برای تسلط روی هر مهارتی باید آنچه را که یاد گرفته اید را بکار بگیرید و تمرین کنید.

آزمودن خود معیار مناسبی برای سنجش میزان یادگیری است.

اگر آنچه را که یاد گرفته اید را بتوانید در شرایط آزمون‌های آزمایشی پیاده سازی کنید و پس از آزمون هم رفع اشکال کنید،قطعا بسیاری از خلاَهای آموزشی شما پر خواهد شد.

_ آموختن آن به دیگران

بنا به گفتن روانشناسان و دانشمندان حیطه مطالعه و مغز ، بالاترین درجه یادگیری و تسلط روی یک مطلب

آموختن و تدریس آن به دیگران است.

اگر شما بتوانید درسی را که خوانده اید را به شخص دیگری تدریس کنید یعنی به آن درس مسلط شده اید.

پس از مطالعه هر درس سعی کنید یکبار آن را برای خود تدریس کنید.( بگذارید بقیه فکر کنن دیوونه شدی و داری با خودت حرف می‌زنی!)

_ رعایت زمان‌ها و قوانین مرور

از مهم ترین عواملی که باعث بخاطر سپاری مطالب در ذهن می‌شود مرور است.

باید بدانید که همین مرور هم قواعد و قوانین خاص خود را دارد.

پس این مقاله را تا پایان بخوانید و به آن عمل کنید تا معجزه مرور صحیح را دریابید.

چرا باید مرور کنیم ؟

قطعا اولین و بارزترین دلیل مرور کردن ، عدم فراموشی و بخاطر سپاری مطالب است.

اما دانستن روش مرور کردن و انجام آن فواید بسیار زیادی دارد که به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.

۱_ انتقال مطلب به حافظه بلند مدت

بعد از چندین بار مرور که بر اساس قوانین و زمانبندی مشخص شده است، مطلب مطالعه شده از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل می‌شود.

به دلیل اینکه حجم درس‌های کنکوری زیاد است و دانش آموز باید همه آنها را تا روز کنکور در حافظه خود داشته باشد

ناچار است که مطالب را در حافظه بلند مدت خود ذخیره کند.

مطالبی که با رعایت قوانین مرور به حافظه بلند مدت منتقل شدند تا سال‌ها پس از کنکور هم در ذهن ماندگار خواهند بود.

۲_ درک عمیق مطلب

وقتی دانش آموزی میگوید فلان فصل را خواندم ولی چیز زیادی نفهمیدم همیشه این مثال را برایش می‌زنم.

وقتی برای اولین بار به شما آدرسی می‌دهند تا به آنجا بروید درحالی که هیچگاه به آن شهر و منطقه سفر نکرده اید بهترین هنرستان دخترانه

از چند نفر نام خیابان‌ها و کوچه‌ها را می‌پرسید و شاید چندین بار راه را اشتباه بروید و نهایتا پس از جستجوی زیاد محل را پیدا کنید.

وقتی برای بار دوم به آنجا میروید با کمی‌دقت و نهایتا یک بار پرس و جو محل را پیدا میکنید.

اما وقتی دفعات بعد میخواهید به آن محل بروید چشم بسته هم آنجا را پیدا می‌کنید. این دقیقا همان فایده درک عمیق است.

۳_ افزایش سرعت پردازش ذهنی

برگردیم به مثال قبل اگر زمان رسیدن به آدرس مورد نظر در اولین بار و پنجمین بار را بررسی کنیم قطعا در بار پنجم بسیار سریع تر به محل میرسیم.

وقتی مطلبی را چندین بار مرور کردیم به قدری مفاهیم آن در ذهن ما جای گرفته که به محض اینکه آنها را فراخوانی کنیم

مغز سریعا آن را در دسترس ما قرار می‌دهد که این موضوع باعث افزایش سرعت تست زنی نیز می‌شود.

۴_ طبقه بندی مطالب

از دیگر فواید مرور طبقه بندی و دسته بندی مطالبی است که مطالعه کردیم.

ذهن ما مانند یک اتاق خالی است وقتی مطلبی را برای اولین بار میخوانیم مثل این است که کلی لوازم را بدون نظم بریزیم

داخل اتاق خالی اما هر بار که مطلب را مرور می‌کنیم در واقع داریم هر وسیله را سر جای خود میگذاریم و اتاق را منظم می‌کنیم.

به نظر شما پیدا کردن یک وسیله در یک اتاق شلوغ آسان تر است یا یک اتاق مرتب؟

چطور باید مرور کنیم ؟

بسیاری از دانش آموزان از من می‌پرسند که (( چگونه دروس مختلف را مرور کنیم؟ ))

نحوه مرور هر درس بسته به ماهیت توصیفی یا مهارتی آن با دروس دیگر متفاوت است.

به طور کلی مرور دروس توصیفی بیشتر با خواندن مطالب و مرور دروس مهارتی بیشتر با تست زنی صورت می‌گیرد.

مرور ۵ ستاره چیست ؟

مرور ۵ ستاره در واقع همان زمان‌های مناسب برای مرور هستند. بهترین هنرستان پسرانه

اگر در ۵ زمان زیر مطالبی که خواندید را مرور کنید ، احتمال فراموشی آن بسیار کم می‌شود.

طبق تحقیقات دانشمندان علم روانشناسی و علوم اعصاب ، بهترین زمان‌های برای مرور به شکل زیر است.

مرور

۱_ ۱۰ دقیقه بعد از مطالعه

مرور

 ۲_ یک روز بعد از مطالعه

مرور

۳_ یک هفته بعد از مطالعه

مرور

۴_ یک ماه بعد از مطالعه

مرور

۵_ یک فصل (سه ماه) بعد از مطالعه

مروری هم برای دانش آموزان کنکوری وجود دارد که در روز‌های پایانی ماراتن کنکور است و به آن ((جمعبندی)) می‌گویند

که جز این ۵ مرحله نیست و روش آن هم متفاوت است.

این ۵ زمان طلائی را به خاطر بسپارید و با مرور کردن مناسب، مطالب را برای همیشه در ذهن خود تثبیت کنید.

بهترین حال و زمان برای مرور کردن چه وقتی از روز است؟

بهترین زمان برای مرور کردن در طول روز شب‌ها قبل از خواب و یا صبح‌ها پس از بیدار شدن است

چون در این زمان‌ها مغز فرآیند یادگیری را متوقف کرده و بیشتر به طبقه بندی مطالب می‌پردازد.

زمان‌هایی که بی خواب هستید یا خواب آلود و یا سطح هوشیاری کمی‌دارید هیچگاه مطلبی را مرور نکنید.

فرآیند مرور بسیار با اهمیت و ارزشمند است چون مرور مانند آبیاری نهال نوپا است.

اگر شما درختی را بکارید و رهایش کنید قطعا پس از چند وقت خشک می‌شود.

این درخت نیاز به آبیاری و رسیدگی دارد تا ثمر دهد.

از چه منبعی باید درس‌های خود را مرور کنیم؟ هنرستان های تهران

معمولا دانش آموزان مرور را از منابع مختلفی انجام می‌دهند که در اینجا به آنها اشاره می‌کنیم.

۱_ منبع مطالعاتی

اکثر دانش آموزان از همان منبعی که درس را خوانده اند مرور را هم انجام می‌دهند.

از نظر من هم بهترین منبع برای مرور هم همان منبع مطالعاتی است اما به شرطی که حجم کمی‌داشته باشد.

در ابتدای سال کنکور باید منابعی را انتخاب کنید که علاوه بر جامع و کامل بودن حجم مناسبی را هم داشته باشند.

۲_ استفاده از خلاصه‌های خود

برخی دانش آموزان که حوصله بیشتری دارند بعد از مطالعه هر درس آن را ((خلاصه نویسی)) می‌کنند. بهترین هنرستان های تهران

اگر دانش آموز روش خلاصه نویسی را بلد باشد این روش هم می‌تواند بسیار مفید واقع شود.

اگر از من بپرسید : روش درست خلاصه نویسی چگونه است؟

باز هم به دو مورد جامعیت و حجم کم اشاره می‌کنم.

خلاصه‌های شما نباید ناقص باشد و در عین حال نباید انقدر حجیم باشد که از منبع مطالعاتی هم بیشتر شود.

تکنیک‌های خلاصه نویسی را در مقاله ای دیگر مفصل توضیح می‌دهم. 

۳_ استفاده کتاب‌های چکیده

بعضی از دانش آموزان همراه با منبع مطالعاتی اصلی(که معمولا حجیم است) منبعی کم حجم تر را تهیه می‌کنند بهترین هنرستان تهران

که با استفاده از آن فرآیند مرور را انجام دهند. من زیاد این روش را توصیه نمیکنم و بطور کلی با چند منبع بودن اصلا موافق نیستم.

شکل‌ها و فرم‌های مرور کردن

فرم‌های زیادی برای مرور کردن وجود دارد که هر دانش آموز با توجه به نیاز خود و جایگاهی که در آن هست می‌تواند از آنها استفاده کند.

معمولا بهتر است برای دروس مهارتی تست زنی هم در هنگام مرور کردن داشته باشید تا نتایج بهتری حاصل شود.

به عنوان مثال به فرم‌های زیر دقت کنید: بهترین هنرستان

خلاصه‌ها _ درسنامه و جزوه _ تست‌های قرمز _ مرور رفع اشکال آزمون _ تست زنی  _ نمودار‌ها،جداول و مایندمپ _ تماشای دوباره DVD _ حضور در کلاس درس _ گوش دادن به صدای ضبط شده خود یا معلم _ کاغذهای لایتنر و …

چطور زمان‌هایی که باید مرور کنیم رو به خاطر بسپاریم؟

روش اول

برای این کار بهتر است یک دفترچه یا سررسید داشته باشید و برای هر درس صفحاتی را اختصاص دهید.

زمانی که یک درس را میخوانید در آن دفترچه ثبت کنید تا زمان‌های مرور  کردن آنها مشخص شود.

پس از هر بار مرور عدد مربوط به مرحله مرور را در کنار آن درس یادداشت کنید تا فراموش نشود.

روش دوم

در بالای صفحه منبع مطالعاتی خود زمان و تاریخ اولین مطالعه آن درس را ثبت کنید. هنرستان

با ثبت زمان و تاریخ شروع مطالعه در ابتدای هر فصل زمان‌های پنجگانه مرور آن مشخص خواهد شد.

روش سوم

از یک تقویم استفاده کنید و زمان‌های مرور را بصورت روزانه در آن ثبت کنید.

در ابتدای هر روز ، همان روزی در آن قرار گرفتید را از روی تقویم ببینید تا متوجه شوید که چه مباحثی را امروز باید مرور کنید.

مثلا امروز ۱۳۹۷/۵/۱ است و شما درس ششم دین و زندگی سال سوم را مطالعه کردید.

اولین مرور را ۱۰ دقیقه پس از مطالعه در همان روز انجام دهید و سپس تقویم را بردارید و در تاریخ ۱۳۹۷/۵/۱ بنویسید:

دین و زندگی سوم _ درس ششم _ ۱

حالا باید تاریخ مرورهای بعدی را مشخص کنید. نوبت مرور دوم یک روز بعد است پس در صفحه ۱۳۹۷/۵/۲ بنویسید :

دین و زندگی سوم _ درس ششم _ ۲

نوبت مرور سوم یک هفته بعد از اولین مطالعه است پس در تاریخ ۱۳۹۷/۵/۷ بنویسید:

دین و زندگی سوم _ درس ششم _ ۳

نوبت مرور چهارم یک ماه بعد از اولین مطالعه است پس در تاریخ ۱۳۹۷/۶/۱ بنویسید:

دین و زندگی سوم _ درس ششم _ ۴

نوبت مرور پنجم یک فصل بعد (سه ماه بعد) از اولین مطالعه است پس در تاریخ ۱۳۹۷/۸/۱ بنویسید:

دین و زندگی سوم _ درس ششم _ ۵

وقتی برای همه درس‌هایی که در طول روز می‌خوانید زمان‌های مرورش را به همین ترتیب مشخص کنید

در روزهای آینده با نگاه کردن به تاریخ هر روز می‌دانید که امروز چه درس‌هایی را برای بار چندم می‌خواهید مرور کنید.

البته نیازی به نوشتن مفصل به شکل بالا نیست.خودتان می‌توانید بصورت اختصاری موارد مرور را مشخص کنید.

مثلا برای مرور پنجم بنویسید :

د ۳ _ ۶ _ ۵ یعنی دین و زندگی سوم _ درس ۶ _ مرور پنجم

جمع بندی نکات مربوط به مرور کردن

مرور کردن جز جدانشدی موفقیت در کنکور است پس آن را جدی بگیرید.

برای مرورهای خود زمان‌های مشخصی را در روز تعیین کنید مثلا صبح‌ها یا عصرها .

حتما زمان‌های مرور پنجگانه را ثبت کنید که حتما در آن زمان‌های مرور را انجام دهید.

برای مرور هر درس روش درست آن را به کار ببرید تا بیشترین بازده را داشته باشد.

از مرور کردن در زمان خستگی، خواب آلودگی و زمانی که سطح هوشیاری پایین است خودداری کنید.

بهترین زمان برای مرور کردن پس از بیدار شدن از خواب است.

برای مرور دروس مهارتی مثل ریاضی و فیزیک و عربی حتما تست هم بزنید.

اگر می‌خواهید شب‌ها درس‌هایتان را مرور کنید این کار را در زمان خواب آلودگی انجام ندهید.

با مرور کردن، مطالب را در ذهن خود طبقه بندی کنید تا سرعت یادآوری آن افزایش یابد.



:: بازدید از این مطلب : 22
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : تیزلند
با حضور مدیران کل آموزش‌وپرورش و راه‌آهن خراسان رضوی و از طریق ارتباط ویدئوکنفرانسی با وزیر راه و شهرسازی از نخستین هنرستان تخصصی راه‌آهن کشور در مشهد مقدس بهره‌برداری شد. بهترین هنرستان دخترانه
 
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی آموزش‌وپرورش خراسان رضوی، در مراسمی با حضور مدیران کل آموزش‌وپرورش و راه‌آهن خراسان رضوی و از طریق ارتباط ویدئوکنفرانسی با وزیر راه و شهرسازی از نخستین هنرستان تخصصی راه‌آهن کشور در مشهد مقدس بهره‌برداری شد.
مدیرکل راه‌آهن خراسان در این مراسم با اشاره به اینکه راه‌آهن خراسان رضوی با حدود دو هزار و ۵۰۰ پرسنل دارای ۲۵ ایستگاه و یک هزار و ۲۹ کیلومتر خط ریلی است، گفت: علاوه بر حمل‌ونقل داخلی با توجه به وجود مرز بین‌المللی سرخس، حمل‌ونقل بین‌المللی با کشورهای آسیای میانه در حال انجام است که فعالیت قابل‌توجهی در حمل‌ونقل بین‌المللی به‌خصوص صادرات و ترانزیت ریلی از این مرز انجام می‌شود. بهترین هنرستان پسرانه
 
مصطفی نصیری با اشاره به تقاضای بالای سفر به مشهد مقدس با توجه به وجود بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) افزود: سالانه تعداد زیادی از زائرین از طریق خطوط ریلی به مشهد مقدس سفر می‌کنند و ما نیز در راه‌آهن خراسان رضوی افتخار خادمی این زائرین را داریم.
 
وی بابیان اینکه با توجه به اینکه راه‌آهن خراسان مبدأ قطارها محسوب می‌شود، تعمیر، نگهداری و بازدیدهای دوره‌ای اکثراً در ایستگاه مشهد در حال انجام است، بیان کرد: تربیت نیرو انسانی آموزش‌دیده با توان و مهارت فنی بالا با توجه به این حجم از فعالیت‌ها ضروری است. هنرستان های تهران
 
مدیرکل راه‌آهن خراسان  با اشاره به هماهنگی‌های به‌عمل‌آمده فی‌مابین راه‌آهن جمهوری اسلامی و وزارت آموزش‌وپرورش مبنی بر تأسیس و راه‌اندازی هنرستان‌های ریلی خاطرنشان کرد: با توجه به استقبال بسیار خوبی که در شهر مشهد از این هنرستان‌ها شد دو دوره برای نگهداری ناوگان ریلی و همچنین نگهداری خط و سازه‌های فنی با ظرفیت ۳۵نفر با همکاری اداره کل آموزش‌وپرورش استان راه‌اندازی شد.
 
گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، زمینه‌های توسعه پایدار کشور را فراهم خواهد کرد. بهترین هنرستان های تهران
 
مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی نیز در این مراسم بابیان اینکه یکی از عوامل عمده‌ی توسعه‌ی اقتصادی و اجتماعی هر جامعه، تربیت نیروی انسانی کارآمد است، گفت: یکی از عمده‌ترین منابع آموزشی در تأمین نیروی انسانی ماهر به‌منظور ایجاد ارتباط میان سرمایه‌گذاری در نیروی انسانی و رشد اقتصادی نظام آموزش فنی و حرفه‌ای است، تا جایی که مجامع بین‌المللی نظیر یونسکو از این آموزش‌ها به‌عنوان آموزش‌های فرا راهبردی برای نیل کشورها به توسعه پایدار نام‌برده‌اند که با درنوردیدن مرز دانش صرف، زمینه‌ساز رشد خلاقیت و نوآوری می‌شود.
 
قاسمعلی خدابنده ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران توسعه‌ی آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش دوره‌ی دوم متوسطه به میزان۵۰ درصد تا پایان برنامه ششم توسعه به‌منظور تأمین بخشی از سرمایه‌ی انسانی برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری، متکی بر سهم برتر منابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی، موردنظر سند چشم‌انداز ایران در افق ۱۴۰۴ است. بهترین هنرستان تهران
 
وی با اشاره به اینکه ۹۳ هزار و ۸۱ هنرجو در ۱۶۱ رشته فعال در ۶۰۴ هنرستان فنی و حرفه‌ای و کاردانش سطح استان مشغول تحصیل هستند، گفت: بیش از ۴۳ درصد دانش آموزان مقطع متوسطه دوم خراسان رضوی در هنرستان‌ها مشغول تحصیل هستند و این در حالی است که این میانگین در سطح کشور ۳۸ درصد است و تکلیف ابلاغی وزارت آموزش‌وپرورش بیش از ۵۲ درصد است. بهترین هنرستان
 
مدیرکل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی در خصوص اهم اقدامات اخیر در خصوص توسعه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش در استان خراسان رضوی گفت: تأسیس نخستین هنرستان تخصصی هنرهای اسلامی ایرانی کشور در مشهد، ایجاد بزرگ‌ترین مجتمع آموزشی گلخانه‌ای کشور در مشهد، طرح جامع هنرستان کشاورزی شهید یوسفی۲ مشهد، جذب ۱۵۰۰ نیروی آموزشی متخصص(هنرآموز) از طریق ماده ۲۸ و دانشگاه‌های شهید رجائی و فنی و حرفه‌ای، ایجاد ۵۱ رشته محل جدید در استان در سال گذشته نسبت به سال ماقبل از آن، راه‌اندازی رشته خدمات ایمنی و آتش‌نشانی دخترانه در مشهد، راه‌اندازی هنرستان هنرهای زیبا دخترانه در مشهد و همچنین راه‌اندازی اولین هنرستان تخصصی راه‌آهن کشور در مشهد ازجمله این اقدامات به شمار می‌رود.
 
وی ادامه داد: با توجه به نیاز روزافزون صنعت راه‌آهن کشور به نیروی انسانی ماهر به‌ویژه شهر مشهد به‌عنوان یکی از قطب‌های حمل‌ونقل ریلی داخلی و بین‌المللی و گسترش خطوط حمل‌ونقل درون‌شهری، پیشنهاد تأسیس هنرستان وابسته صنعت راه‌آهن در سفر استانی دی‌ماه سال ۹۹ وزیر وقت آموزش‌وپرورش از طرف اداره کل آموزش‌وپرورش خراسان رضوی داده شد و در واپسین روزهای همان سال منجر به انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دو وزارت خانه آموزش‌وپرورش و راه و شهرسازی شد.
 
خدابنده تأکید کرد: خوشبختانه با پیگیری‌های انجام‌شده برای اولین بار در کشور و هم‌زمان با چهار استان دیگر این هنرستان در دو رشته‌ی ناوگان ریلی و خط و ابنیه راه‌آهن با ظرفیت ۳۵ هنرجو در هر کلاس برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰آغاز به کارکرد.


:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 مهر 1400 | نظرات ()